Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Χάνσελ & Γκρέτελ» στην Αίθουσα της Ιονίου Ακαδημίας

Χάνσελ και Γκρέτελ
12 Σεπτεμβρίου 2017 / 12:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου παρουσιάζει το γνωστό παραμύθι «Χάνσελ & Γκρέτελ», ένα από τα ωραιότερα παραμύθια που έχουν γράψει οι κορυφαίοι του είδους Αδελφών Γκριμ. H παράσταση θα ανέβει στην Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 5.30μ.μ. & 7.30μ.μ.

Το έργο της παιδικής σκηνής του ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ φέρει την υπογραφή κορυφαίων ανθρώπων του θεάτρου μας, όπου ο καθένας απ’ το δικό του πόστο έδωσε το καλύτερο του εαυτό για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα που θα παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι. Η σκηνοθεσία λοιπόν, είναι του Χάρη Ρώμα, ο οποίος ασχολείται εδώ και αρκετά χρόνια με το παιδικό θέαμα ενώ ο δημοφιλής μας ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει κάνει και τη διασκευή του έργου μαζί με τον Βαγγέλη Δουκουτσέλη, ο αγαπημένος μας Γιάννης Ζουγανέλης έγραψε την μουσική της παράστασης, ενώ τα κοστούμια είχε σχεδιάσει ο κορυφαίος του είδους Μιχάλης Ασλάνης, πριν τέσσερα χρόνια για το πρώτο ανέβασμα του έργου.

Ο σκηνοθέτης του έργου Χάρης Ρώμας σημειώνει για την παράσταση: «Το μήνυμα που φιλοδοξούμε να περάσουμε στα παιδιά είναι ότι στην πάλη ενάντια στο κακό η μεγαλύτερη άμυνα είναι η δύναμη της οικογένειας». Οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στην παράσταση με σειρά εμφάνισης είναι:

Χάνσελ: Γιάννης Πισκιντζής

Γκρέτελ: Έλενα Καληγέρη

Μάγισσα Κανιμπαλα: Κωνσταντίνα Σανη

Γάτος Φρέντο: Πέτρος Νικολάου

Ξυλοκόπος: Μανώλης Κονταξάκης