Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγιασμός & πρώτη μέρα για το νέο Δημοτικό Σχολείο Βιρού

Βιρός
11 Σεπτεμβρίου 2017 / 10:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το νέο σχολικό συγκρότημα του Βιρού που στοίχισε 800.000 ευρώ εγκαινιάστηκε και ξεκινά να λειτουργεί από σήμερα.

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Κέρκυρας επισκέφτηκε σήμερα το πρωί, το νέο σχολικό συγκρότημα Βιρού. Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Νικολούζος, αναφέρθηκε στην  προτεραιότητα, που πρέπει να δίνει η Πολιτεία στην δημιουργία σύγχρονων σχολικών μονάδων  και ευχαρίστησε  όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου για την περιοχή του Βιρού.

“Η  προμήθεια   του νέου εξοπλισμού”, όπως ανέφερε  ο Δήμαρχος, “θα πραγματοποιηθεί σε ένα  περίπου  μήνα και η δεύτερη πρόσβαση που θα εξυπηρετεί και ΑμεΑ, σε συνεννόηση με την μητρόπολη στην οποία ανήκει ο χώρος,  ελπίζουμε  να γίνει άμεσα ώστε να ολοκληρωθεί και η τελευταία εκκρεμότητα του έργου.

“Ο Δήμος,  στον τομέα ευθύνης του”, είπε ο κ Νικολούζος  “θα κάνει ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να  ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα, που έχουν να κάνουν, με τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων.  Παρά την οικονομική κρίση, στον τομέα της παιδείας, δεν πρόκειται να κάνουμε  εκπτώσεις”.

Τέλος ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους μαθητές στους δασκάλους και στους γονείς,   καλή σχολική χρονιά.