Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας: Δράση Erasmus+ για την ένταξη των μεταναστών

Erasmus+
07 Σεπτεμβρίου 2017 / 11:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας συνεχίζοντας τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «φιλοξενεί» μια ακόμη δράση στο νησί μας.

Συγκεκριμένα, συμμετέχει ως εταίρος  στο πρόγραμμα HIMIS «Ερμηνεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς  για την ένταξη μεταναστών στα σχολεία», μια διευρυμένη συνεργασία αφενός ανάμεσα σε σχολεία της β/θμιας Εκπαίδευσης, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας και το δικό μας, αφετέρου ενός ιταλικού εκπαιδευτικού οργανισμού CESFOR, του Πανεπιστημίου του Freiburg και μιας βρετανικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας  εξειδικευμένης στην αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Την προσεχή εβδομάδα, από 11 – 15 Σεπτεμβρίου, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στον τόπο μας τη βασική επιμόρφωση του προγράμματος. Έξι εκπαιδευτικοί από το σχολείο μας θα παρακολουθήσουν  την καινοτόμο  πρακτική που εφαρμόζουν   το Πανεπιστήμιο του Freiburg  και η βρετανική εταιρεία «Red Kite»  όσον αφορά την ερμηνεία και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στην εκπαιδευτική διαδικασία για την καλύτερη ενσωμάτωση των μεταναστών και γενικότερα των μειονεκτούντων μαθητών στο σχολείο.

Στόχος μας είναι η γνώση αυτή να μεταλαμπαδευτεί στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, ώστε από κοινού να παράγουμε πρωτότυπο υλικό ανοιχτής πρόσβασης παρουσίασης κάποιων μνημείων μας.Τα πνευματικά και ηθικά οφέλη αναμένονται να είναι πολλαπλά, τόσο για τη σχολική μας κοινότητα  όσο και για την τοπική κοινωνία.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας που μας παραχώρησε την αίθουσα για την οργάνωση του σεμιναρίου, συμμεριζόμενη τη βασική αρχή μας ότι ο πολιτισμός και η παιδεία είναι το αντίδοτο και στην κρίση που βιώνει η κοινωνία μας.