Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράνομες ξαπλώστρες στο σύνολο των παραλιών!

ΕΡΜΗΣ
04 Σεπτεμβρίου 2017 / 07:39

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Ιδιαίτερα έντονο είναι ειδικά φέτος στις παραλίες του νησιού μας το πρόβλημα της παράνομης κατάληψης χώρων εντός του αιγιαλού από επιχειρηματίες που τοποθετούν ομπρέλες και ξαπλώστρες, χωρίς τις νόμιμες άδειες ή καθ΄ υπέρβαση αυτών.

Είναι γεγονός  ότι στη Ζάκυνθο, το φετινό καλοκαίρι, καταγράφηκε  ρεκόρ τουριστών γεγονός που αύξησε κατακόρυφα την  προσέλευση στις παραλίες και μοιραία δυστυχώς την παραβατικότητα..
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες  του Δήμου που πραγματοποιούν αυτοψίες το τελευταίο διάστημα από κοινού με το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας, παραβάσεις εντοπίζονται στο σύνολο των παραλιών! Οι παραβάσεις μπορεί να αφορούν την παράνομη τοποθέτηση παραπάνω σετ ομπρελών σε επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια ή ακόμη και εξολοκλήρου αυθαίρετη χρήση τμημάτων αιγιαλού, που είτε δεν δημοπρατήθηκαν είτε θα έπρεπε υποχρεωτικά να είναι ελεύθερα για τους λουόμενους.
Παρά το γεγονός ότι για ακόμη ένα καλοκαίρι οι παραπάνω έλεγχοι έγιναν με αρκετή καθυστέρηση, λόγω των γνωστών προβλημάτων που αφορούν την έκδοση της ΚΥΑ παραχώρησης των αιγιαλών και την υπογραφή των σχετικών συμφωνητικών, οι αρμόδιοι υπάλληλοι έχουν ήδη καταγράψει σημαντικό αριθμό παραβάσεων και θα ακολουθήσουν οι νόμιμες κυρώσεις από το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας.
Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει στις παραλίες του ΕΘΠΖ, εκεί όπου παρά το ειδικό καθεστώς προστασίας δεν λείπουν σοβαρές παραβάσεις τις οποίες έχει εντοπίσει και ο Φορέας Διαχείρισης.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν για να υπάρξει εικόνα από όλες τις παραλίες του νησιού.