Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναρτήθηκαν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

ΕΝΦΙΑ 2017
30 Αυγούστου 2017 / 07:53

ΕΛΛΑΔΑ. Αναρτήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 27 Αυγούστου στο TAXISnet τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2017 (Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων) για 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

Τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2017 μπορούν να τα βρουν οι φορολογούμενοι στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο TAXISnet.
Μπορείτε να μπείτε στην εφαρμογή Ε9, να δείτε και να εκτυπώσετε το νέο εκκαθαριστικό σας για τον ΕΝΦΙΑ 2017 και να εκδώσετε την ταυτότητα οφειλής από το TAXISnet ώστε να πληρωθεί εώς τις 29 Σεπτεμβρίου 2017.
Για να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό τους οι φορολογούμενοι αφού χρησιμοποιήσουν τους προσωπικούς κωδικούς τους για να μπουν στο site της ΑΑΔΕ (Taxis) θα πρέπει να επιλέξουν ή την εφαρμογή Ε9 και μετά να επιλέξουν το έτος 2017 ή αν θέλουν να εκτυπώσουν απλά την ταυτοτητα οφειλής - που είναι και πιο γρήγορη και απλή διαδικασία - να επιλέξουν την προσωποποιημένη πληροφόρηση.
Μετά επιλέγουν την αριστερή επιλογή Στοιχεία οφειλής εκτός ρύθμισης.  Και τέλος εμφανίζεται η οφειλή απο τον ΕΝΦΙΑ 2017 και αριστερά η επιλογή ταυτότητα οφειλής που χρειάζεται για την πληρωμή. 

Το ειδοποιητήριο πληρωμής του ΕΝΦΙΑ 2017 με την ταυτότητα οφειλής, υπάρχει και στη σελίδα του Ε9 (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου), στο αριστερό μέρος της οθόνης «Εκτυπώσεις».
– Εκτύπωση περιουσιακής κατάστασης για το έτος 2017 (σε αρχείο .pdf)
– Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2017 (σε αρχείο .pdf)
– Εκτύπωση Ειδοποίησης πληρωμής φόρου (σε αρχείο .pdf)
– Στοιχεία δόσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Οδηγίες πληρωμής: Η «ταυτότητα Οφειλής» ακολουθεί την οφειλή του ΕΝΦΙΑ μέχρι την εξόφλησή της . Μπορείτε να πληρώσετε μέρος (σε 5 δόσεις) ή το σύνολο της οφειλής (χωρίς έκπτωση), κάνοντας χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών τράπεζες (όπως πχ  εξόφληση στο γκισέ, web banking, mobile banking κλπ) και τα ΕΛ.ΤΑ. Τα 9 πρώτα ψηφία της Τ.Ο. αντιστοιχούν στον Α.Φ.Μ. σας. Για την αποφυγή λαθών, να ελέγχετε την απόδειξη πληρωμής που λαμβάνετε από την Τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ., ως προς την αναγραφή της σωστής Τ.Ο.  Για πληρωμή σε ταμείο τράπεζας ή στα ΕΛΤΑ θα πρέπει να εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο από την επιλογή «Στοιχεία δόσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α.» στη σελίδα/εφαρμογή του Περιουσιολογίου (Ε9).

Πηγή: dikaiologitika.gr