Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ας γίνουμε πραγματικό μνημείο Unesco!

Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας
29 Μαρτίου 2016 / 15:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας διοργάνωσε φέτος τον Β΄ Ετήσιο Μαθητικό Διαγωνισμό στη μνήμη της Αλίκης Παδοβά, Μεγάλης Ευεργέτιδος της Εταιρίας. Η απονομή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρίας.

Ο Διαγωνισμός είχε θέμα: «Περιδιαβαίνοντας την πόλη μας, εντοπίστε δύο σημεία που να δικαιολογούν την ένταξή της στην Unesco. Αφού αναφερθείτε στην ιστορικότητά τους, να κάνετε τις δικές σας προτάσεις προς την πολιτεία και τους πολίτες για την επάξια παραμονή μας στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco».
Το θέμα επελέγη από τριμελή επιτροπή των έγκριτων φιλολόγων-εκπαιδευτικών κ. Μαρίας Μιζότερα, κ. Νικολαΐδος Δούντση και κ. Κώστα Λιντοβόη, μελών της Αναγνωστικής Εταιρίας, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στα θέματα πολιτισμικής κληρονομιάς της πόλης και να γνωρίσουν καλύτερα τα μνημεία του Τόπου μας.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από την Α΄ τάξη επτά Λυκείων της Κέρκυρας (Μουσικό Σχολείο, 1ο ΓΕΛ, 2ο ΓΕΛ, 3ο ΓΕΛ, 4ο ΓΕΛ, ΓΕΛ Καστελάνων, ΓΕΛ Αργυράδων). Ο διαγωνισμός διεξήχθη εντός των σχολικών μονάδων και έλαβαν μέρος όσοι μαθητές επιθυμούσαν.

Οι τρεις πρώτοι μαθητές που διακρίθηκαν και βραβεύθηκαν είναι οι: Κορωνάκη Αγγελική του Αριστοβούλου, 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας, Πίτσας Ευστάθιος του Ευαγγέλου, 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας και Δουβή Αλεσσάντρα του Πιερλουίτζι, 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας.
Τα βραβεία, κατά σειρά επιτυχίας απονεμήθηκαν ως εξής: στην πρώτη μαθήτρια 300 ευρώ, στο δεύτερο 200 ευρώ, και στην τρίτη 100 ευρώ, καθώς και από ένα λεύκωμα της Αναγνωστικής Εταιρίας, στον καθένα τους.
Επίσης, σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν δόθηκε έπαινος, καθώς και αντίτυπα από εκδόσεις της Αναγνωστικής Εταιρίας. Την εκδήλωση πλαισίωσε το σύνολο Φλάουτων της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας.