Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέο κύμα αντιδράσεων με την άφιξη γεωτρύπανου στον Ερημίτη

28 Αυγούστου 2017 / 14:32

Ερημίτης Πλους: Ας καταλάβουν ότι αυτή η «επένδυση» δεν θα προχωρήσει - NCH Capital: Για εμάς το θέμα έχει τελειώσει

Αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία εκπροσώπων και τεχνικών της NCH Capital στην περιοχή του Ερημίτη. Μετά τις αντιδράσεις με τη βάρκα που νοίκιασαν οι τεχνικοί, την οργή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής προκάλεσε η εμφάνιση στον Ερημίτη, κατακαλόκαιρο, Ferry Boat ανοιχτού τύπου με γεωτρύπανο.  Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του Συλλόγου του Ερημίτη «με την αγκυροβολία, τον όγκο και τους κάβους του από την ακτή, είχε αποκλείσει, χθες όλη μέρα, την πανέμορφη και με την μεγαλύτερη κίνηση παραλία του παράκτιου προστατευόμενου υγρότοπου Βρωμόλιμνη».
Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει «Προφανώς, η όλη επιχείρηση έγινε κατόπιν εντολής των ιθυνόντων του ΤΑΙΠΕΔ, που σκανδαλωδώς διαχειρίζονται τη δημόσια περιουσία και διασπαθίζουν τα χρήματα του εξοντωτικά φορολογούμενου Έλληνα πολίτη σε αργομισθίες και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών και συγκεκριμένα της NCH Capital.
Το εγχείρημα απ’ ό,τι φάνηκε κατάληξε σε φιάσκο (γελοιοποιώντας ταυτόχρονα και τους εμπνευστές του) λόγω του δύσβατου της περιοχής και την μορφολογία της ακτογραμμής (μάλλον δεν τα έχουν σταθμίσει καλά τα πράγματα ) όσο και της καθολικής άρνησης των κατοίκων της περιοχής να τους παρέχουν την οποιαδήποτε εξυπηρέτηση.
Ρωτάμε τους χαρτογιακάδες και υψηλά αμειβόμενους  κ.κ. εκπροσώπους, πόσο κοστίζουν στον Έλληνα φορολογούμενο αυτές οι επικοινωνιακές ενέργειες εντυπωσιασμού.
Στη συνείδηση του ελληνικού λαού, η διασπάθιση δημοσίου χρήματος και μάλιστα σε περίοδο κρίσης, είναι χαραγμένη σαν έγκλημα, το οποίο η ασυλία που παρέχουν στο ΤΑΙΠΕΔ κυβέρνηση και δανειστές, δεν είναι ικανή να το παραγράψει.
Το Δ.Σ του συλλόγου Ερημίτη Πλους χαιρετίζει τη στάση των κατοίκων απέναντι στους εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ και της NCH Capital, οι οποίοι έχουν ως πάγια τακτική να μην ανακοινώνουν την ιδιότητα και τον σκοπό της επίσκεψής τους. Αυτή τη φορά έγιναν αμέσως αντιληπτοί, με αποτέλεσμα να εισπράξουν την άρνηση των επαγγελματιών της περιοχής να τους εξυπηρετήσουν.
Είναι ξεκάθαρο ότι η τοπική κοινωνία και επιχειρηματικότητα τους θεωρεί ανεπιθύμητους αποικιοκράτες, που έρχονται να εισβάλουν και να λεηλατήσουν το περιβάλλον και  την οικονομία του τόπου και σαν τέτοιους θα τους αντιμετωπίζει.
Ας καταλάβουν ότι αυτή η “επένδυση” δεν θα προχωρήσει και το τωρινό εγχείρημα θα αποδειχθεί ιστορικά ότι επρόκειτο απλώς για μια τρύπα στο νερό της Βρωμόλιμνης». 

«Για εμάς το θέμα έχει τελειώσει», λέει ο εκπρόσωπος της NCH Capital για τον Ερημίτη
 
Για σπασμωδικές ενέργειες Συλλόγων και φίλων του Ερημίτη, έκανε λόγο μιλώντας στην Ενημέρωση ο εκπρόσωπος της NCH Capital στην Κέρκυρα, Θεόδωρος Παγκράτης. «Για εμάς το θέμα έχει τελειώσει, θέλουν απλά να καθυστερήσουν το έργο κάτι που θα γίνει όπως και να έχει στο ξεκίνημα του 2018», τόνισε. 
Ο κ. Παγκράτης, ανέφερε ότι σε περίπτωση που οι κάτοικοι της περιοχής συνεχίσουν να αντιδρούν στην πρόταση της εταιρείας να χρησιμοποιήσουν τον Άγιο Στέφανο και να αναβαθμίσουν το λιμάνι με έργα, θα φτιάξουν νέα μαρίνα σε άλλο σημείο. Υποστήριξε ότι αυτό το επιβάλλει το Υπουργείο Τουρισμού, ώστε να λάβουν τη σχετική έγκριση και να μπορέσει να πάρει σάρκα και οστά στον Ερημίτη το σχέδιο που έχουν. Σχετικά με το θέμα του λιμανιού και της μαρίνας, αναμένεται, όπως μας είπε, να γίνει συνάντηση με εκπροσώπους του ΟΛΚΕ.