Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε χθες η έκθεση ζωγραφικής του Λέανδρου Αρβανιτάκη & της Αγγελικής Σελλά

Έκθεση ζωγραφικής
28 Αυγούστου 2017 / 11:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η έκθεση συνεχίζεται έως τις 6 Οκτωβρίου 2017 στο χώρο Περιοδικών Εκθέσεων της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, με ώρες επίσκεψης 09.00-14.00 και 18.00-21.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Εγκαινιάστηκε χθες η έκθεση ζωγραφικής του Λέανδρου Αρβανιτάκη και της Αγγελικής Σελλά, στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους δύο καλλιτέχνες και να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το έργο τους.
 
Στη συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζονται έργα ενδεικτικά της πορείας των δύο καλλιτεχνών κατά τα τελευταία έτη, κοινό στοιχείο των οποίων αποτελεί η αισιόδοξη διάθεση, τα φωτεινά χρώματα και η επιλογή θεμάτων από στοιχεία της φύσης.
 
Ο Λέανδρος Αρβανιτάκης κατάγεται από τη Λευκωσία της Κύπρου, από το 1974 όμως διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Με τη ζωγραφική ασχολείται από την παιδική του ηλικία. Σπούδασε Ναυπηγική στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και κλαρινέτο στο Ωδείο Αθηνών. Μετά το 1991 και το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που του προκάλεσε τετραπληγία, αφιερώθηκε στη ζωγραφική, ζωγραφίζοντας πλέον με το στόμα. Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ζωγράφων με το Στόμα και το Πόδι. Ζωγραφίζει κυρίως με λάδι, ενώ αγαπημένα του θέματα είναι τα γυμνά, οι νεκρές φύσεις και οι θαλασσογραφίες, εμπνευσμένες κυρίως από τη θέα του σπιτιού του.
 
Η Αγγελική Σελλά είναι παντρεμένη με το Λέανδρο Αρβανιτάκη και κατάγεται από τους Περουλάδες της Κέρκυρας. Σπούδασε Γραφιστική στο ΤΕΙ Αθηνών και σήμερα διατηρεί δικό της γραφείο στο Παλαιό Φάληρο, όπου εργάζεται ως γραφίστρια. Παράλληλα, ανέκαθεν ασχολούνταν με τη ζωγραφική, ενώ έχει λάβει και μαθήματα σχεδίου. Για τους πίνακές της χρησιμοποιεί κυρίως ακρυλικά χρώματα αλλά και λάδι ή ακουαρέλα. Στα θέματά της συναντάμε στοιχεία από τη φύση, εικόνες της Κέρκυρας αλλά και συνθέσεις αντικειμένων.
 
Η έκθεση συνεχίζεται έως τις 6 Οκτωβρίου 2017 στο χώρο Περιοδικών Εκθέσεων της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, με ώρες επίσκεψης 09.00-14.00 και 18.00-21.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή.