Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ: Ο Σπ. Νικόπουλος για το πόρισμα «φωτιά» των ορκωτών λογιστών

ΑΝΙΟΝ ΑΕΕ ΟΤΑ
28 Αυγούστου 2017 / 10:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δήλωση σχετικά με τα «ευρήματα» των ορκωτών λογιστών, που κάνουν λόγο για έλλειμμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην επιχείρηση και έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας

κάνει ο πρώην γενικός διευθυντής Σπύρος Νικόπουλος: «Με αφορμή τις εξελίξεις στην ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ κρίνω αναγκαίο να κάνω την ακόλουθη δήλωση: 

  1. Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει και σεβόμενος πλήρως τις συμβατικές μου υποχρεώσεις και το επαγγελματικό απόρρητο το οποίο  κάλυπτε  τις συμβάσεις εργασίας μου,  είναι προφανές ότι δε μπορώ να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες επί των συγκεκριμένων θεμάτων και είναι  αυτονόητο  ότι εκ μέρους μου, αυτό  το απόρρητο θα τηρηθεί μεχρι κεραίας.
  2. Λόγω  της ιδιαιτερότητας της εταιρείας και της περιπλοκότητας που διέπει το καθεστώς  υλοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που διαχειρίζεται,  αλλά και του γεγονότος ότι αυτή τη στιγμή η ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ υλοποιεί περί τις 75 επενδύσεις συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 7.000.000 ευρώ περίπου ενώ ετοιμάζεται να ξεκινήσει την υλοποίηση ενός  νέου εγκεκριμένου  προγράμματος ιδίου ύψους για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 , κρίνω ότι είναι αναγκαίο να δοθεί, από τα αρμόδια όργανα της εταιρείας εντολή για συμπληρωματικό , εις βάθος, με εξαιρετική προσοχή  με απόλυτη αντικειμενικότητα και απροσωποληψία  έλεγχο , ώστε τα αρχικά “ευρήματα’ να επανεξεταστούν.
  3. Σε ότι με  άφορα εάν  και εφόσον κριθεί αναγκαίο,  θα  μιλήσω  επί των συγκεκριμένων θεμάτων όταν, όπως και όπου πρέπει».