Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από τον Glass έως τον Poulenc, με το σύνολο Orpheus Clarinet Choir

Orpheus Clarinet Choir
28 Αυγούστου 2017 / 09:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια ιδιαίτερα ποιοτική συναυλία μας παρουσίασε το σύνολο κλαρινέτων Orpheus Clarinet Choir, το βράδυ της Δευτέρας 21 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα της συναυλίας, η οποία φιλοξενήθηκε από το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας στο εσωτερικό περιστύλιο των Ανακτόρων Αρχ. Μιχαήλ & Αγ. Γεωργίου, ήταν εστιασμένο σε έργα σύγχρονων συνθετών.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο μέρος της άνοιξε με το έργο Η επιστροφή του σύγχρονου Κερκυραίου συνθέτη Σπύρου Γραμματικού. Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα ήταν η συνέχεια με το β΄ μέρος από το Κονσέρτο για βιολί Νο.1 του Αμερικάνου μινιμαλιστή συνθέτη Philip Glass, σε μια μεταγραφή για σόλο βιμπράφωνο και σύνολο κλαρινέτων από τον Στάθη Μανάτο. Ακολούθησε το Κονσερτίνο για ξυλόφωνο και ορχήστρα του Toshiro Mayuzumi. Σολίστ και στα δύο αυτά έργα ήταν ο εξαιρετικός Μάριος Μουζακίτης. Το δεύτερο μέρος της συναυλίας κινήθηκε σε αρκετά διαφορετικό ύφος με το Orpheus Clarinet Choir να συνοδεύει τη γλαφυρή αφήγηση του Θανάση Τσουκαλά στο μουσικό παραμύθι του Francis Poulenc, Babar: η ιστορία του μικρού ελέφαντα, και πάλι σε διασκευή Στάθη Μανάτου.

Το Orpheus Clarinet Choir απάρτιζαν οι Ηλίας Σκορδίλης, Σπύρος Φακιολάς, Γιάννης Κρητικός, Αντώνης Ντουραχάνης, Χρύσανθος Μάνδηλας, Στάθης Μανάτος, Ηλίας Βασιλάτος και Δημήτρης Αργυρός. Αξίζει να σημειωθεί πως το σύνολο διακρίθηκε πρόσφατα στον 15ο Διεθνή Διαγωνισμό «Luigi Zanuccoli» που διεξήχθη στην Ιταλία, αποσπώντας το α΄ βραβείο στην κατηγορία της μουσικής δωματίου.