Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άξιζε κάτι καλύτερο ο ΑΟΚΚ

ΑΟΚ Κέρκυρα
21 Αυγούστου 2017 / 18:43
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί η απόδοση του ΑΟΚ να ήταν μέτρια, αλλά δεν ήταν χειρότερη από αυτή του Πανιωνίου που στο τέλος απέδρασε από το νησί με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ο Μ. Γρηγορίου ήρθε σαν «αντίπαλος» αυτή τη φορά στο ΕΑΚΚ και μπόρεσε με έξυπνη τακτική και λίγο τύχη να πάρει τη νίκη απέναντι στην παλιά του ομάδα, που άξιζε κάτι καλύτερο.
Πολύ κλειστό παιχνίδι στο α΄ μέρος, με λάθη και λίγες οι καλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες και από ένα χαμένο πέναλτι, στο 38΄ για τον ΑΟΚ που εκτέλεσε ο Τουράμ και απέκρουσε ο Κότνικ και στο 44΄ για τον Πανιώνιο με τον Γιαννακόπουλο να αποκρούει το χτύπημα του Μασούντ.
Στην επανάληψη ο ΑΟΚ ανέβασε στροφές, είχε δυο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Τουράμ στο 56΄ και στο 84΄ να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, αφού από το 53΄ ο Πανιώνιος με κεφαλιά του Ντουρμισάι μετά από κόρνερ είχε κάνει το 0-1.
Τι μας άρεσε: Η προσπάθεια των παικτών στο β΄ μέρος, έστω και αν δεν είχε ουσία και η προσέλευση του κόσμου που ήταν ικανοποιητική (βοήθησε και η διοίκηση με το χαμηλό κόστος των εισιτηρίων 5€ και 10€).
Τι δεν μας άρεσε: Η αλλαγή του Μεληκιώτη στο 60΄που μπήκε και δεν βοήθησε και εξέπληξε όλους, αφού ο νεαρός επιθετικός δόθηκε δανεικός από την ΑΕΚ, με 2-3 προπονήσεις προτιμήθηκε από τον έμπειρο και πιο ικανό Αλ. Κόντο που και σκοράρει και θα είχε καλύτερη «επικοινωνία» με τους συμπαίκτες του, αφού παίζουν χρόνια μαζί.  Ακόμα η απουσία του Ντουαλά από την 18αδα, αφού γνωστό ήταν ότι ο Τουράμ που έπαιξε «τραυματίας» μπορούσε να αποχωρήσει και μόνο ο Ντουαλά θα μπορούσε να βοηθήσει μέσα στην περιοχή.
MVP: Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου Κότνικ που εκτός από το πέναλτι κράτησε ανέπαφη την εστία του όταν χρειάστηκε. 
Η διαιτησία: Η αλήθεια είναι πως ο Αρτινός ρέφερι Κουτσιαύτης  προσπάθησε να μην κάνει το λάθος, ήταν «τραβηγμένο από τα μαλλιά» το πέναλτι σε βάρος της Κέρκυρας. Χωρίς ουσιαστικά λάθη οι επόπτες Ποντίκης (Πρέβεζας), Μεϊντάνας (Αχαΐας).
 
Οι δηλώσεις των προπονητών
 
Στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του ματς με τον Πανιώνιο, κοντράστ συναισθημάτων  από τους προπονητές των ομάδων. Ο Δ. Ελευθερόπουλος φανερά στεναχωρημένος, στάθηκε σε δυο σημεία του ματς, σεαυτό του χαμένου πέναλτι που αν σκόραρε η ομάδα θα ήταν αλλιώς και στην πικρία που αφήνει το αποτέλεσμα. Από την άλλη ο Μιχάλης Γρηγορίου που γύρισε στο νησί «σαν αντίπαλος» στάθηκε στον κακό αγωνιστικό χώρο και στους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν αφού περίμενε άλλη ενδεκάδα για τον ΑΟΚ.
Είπαν οι δυο τεχνικοί:

Δ. Ελευθερόπουλος: Το αποτέλεσμα μας αφήνει πικρία
«Δικαιωματικά αυτή η ημέρα ανήκει στον Μιχάλη (σ.σ. Γρηγορίου) γιατί επέστρεψε σε μία ομάδα που ήταν για τρία χρόνια. Το ματς ήταν ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο. Αν σκοράραμε με το πέναλτι θα άλλαζε η εικόνα του. Στο δεύτερο μισό μετά το γκολ που δεχθήκαμε κυριαρχήσαμε απόλυτα. Δημιουργήσαμε τόσο από τον άξονα, όσο και από τα πλάγια ευκαιρίες που χάσαμε και το αποτέλεσμα μας αφήνει πικρία. Κρατάμε τα θετικά και συνεχίζουμε την προσπάθεια».

Μ. Γρηγορίου: Περίμενα διαφορετική την Κέρκυρα
«Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα σε γνώριμα λημέρια και είδα φίλους και γνωστούς. Ως αντίπαλος, αλλά θα συνέβαινε και αυτό. Γνωρίζαμε πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία. Δεν γνωρίζαμε όμως πως θα αγωνιστούμε σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο που δυσκόλεψε τις προσπάθειες όλων των ποδοσφαιριστών. Κάναμε δώρο ένα πέναλτι που απέκρουσε ο Κότνικ και μετά χάσαμε και εμείς πέναλτι.
Τελικά μία στατική φάση ήταν ικανή να μας δώσει τους τρεις βαθμούς και στη συνέχεια με σωστή διαχείριση δεν κινδυνέψαμε. Περίμενα διαφορετική την Κέρκυρα. Όχι σε διάταξη αλλά σε πρόσωπα, αλλά αυτό το ξεπεράσαμε κατά την διάρκεια του αγώνα».
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια