Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και ο Εμπορικός Σύλλογος διαμαρτύρεται για την έλλειψη Κέντρου Υποστήριξης Δανειοληπτών

Κέντρο δανειοληπτών
21 Αυγούστου 2017 / 14:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την επιστολή διαμαρτυρίας της ΟΕΒΕ Κέρκυρας, για την έλλειψη Κέντρου Ενημέρωσης - Υποστήριξης Δανειοληπτών, προσυπογράφει και ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας.

Η επιστολή απευθύνεται στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γαλιατσάτο, την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή και την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

Θέμα:  Κ.Ε.Υ.Δ. (Κέντρο Ενημέρωσης - Υποστήριξης Δανειοληπτών)

Κύριε Περιφερειάρχη ,
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκαν οι δύο αποφάσεις με τις οποίες ορίζονται οι έδρες των Κ.Ε.Υ.Δ. (Κέντρων Ενημέρωσης - Υποστήριξης Δανειοληπτών) καθώς και η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των Κέντρων αυτών στις 16 κ 27 /08/2017 δεν προβλέπουν ΚΕΥΔ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

H απουσία ΚΕΥΔ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ειδικότερα στην Κέρκυρα στερεί έγκαιρης και έγκυρης εξειδικευμένης υποστήριξης  σε  16.000 μικρές επιχειρήσεις , που δραστηριοποιούνται στο νησί και δυσχεραίνει   την αξιοποίηση  θεσμοθετημένων εργαλείων, προκείμενου να διευθετήσουν η και να βελτιώσουν την θέση τους έναντι πιστωτών ( δημοσίου / ασφαλιστικών φορέων /τραπεζών κα),μέσα  σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία  που επιχειρούν.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε με ποιά κριτήρια η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης
Ιδιωτικού Χρέους, έλαβε την απόφαση να ΜΗΝ δημιουργηθεί ΚΕΥΔ στην Περιφέρεια  Ιονίων Νήσων και σας  καλούμε για τις δικές σας ενέργειες  προκειμένου σύντομα να διορθωθεί  η "παράλειψη" αυτή της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και να αποκατασταθεί η αδικία αυτή  για τις μικρές επιχειρήσεις της Περιφέρειας μας.

Για το Δ/Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας
    Ο Πρόεδρος                                               Ο Γ. Γραμματέας
 
 
Κώστας Μουζακίτης                                     Χρήστος Λαβράνος