Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδηλώσεις για τα 300 χρόνια από την μετακομιδή του ιερού σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου!

ΕΡΜΗΣ
21 Αυγούστου 2017 / 11:19

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο Άγιο του νησιού και η Ζάκυνθος θα τιμήσει φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα την συμπλήρωση των 300 ετών από την ημέρα της μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια.

Στο νησί εκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον  Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα βρίσκεται ακόμη ο  Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος και ο  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος Β΄, ενώ για ακόμη μια χρονιά αναμένεται πλήθος προσκυνητών από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα βρίσκεται στη Ζάκυνθο από το απόγευμα της Τετάρτη 23 Αυγούστου  με ειδική πτήση από την Προύσα, οπότε και ξεκινούν οι εκδηλώσεις,  ενώ ανήμερα της μεγάλης γιορτής, την Πέμπτη 24 Αυγούστου  θα αφιχθεί τη Ζάκυνθο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Αφού  παραστεί στην πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφτεί το Διοικητήριο όπου θα τον υποδεχτεί  ο Αντιπεριφερειάρχης και στις 12.30 θα επιστρέψει στο Μοναστήρι για να παρασημοφορηθεί πριν από το επίσημο γεύμα. 
Σημειώνεται ακόμη ότι τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι δύο προκαθήμενοι της Εκκλησίας δε θα ακολουθήσουν την λιτανεία στην Πόλη το απόγευμα της Πέμπτης αλλά θα βγουν μέχρι τα προπύλαια για να «κατευοδώσουν» το Ιερό Λείψανο και στην συνέχεια θα αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο.