Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς ενεργό μέτωπο φωτιάς Κεφαλονιά και Ζάκυνθος

Κεφαλονιά πυρκαγιές
21 Αυγούστου 2017 / 09:40

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ/ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Χωρίς ενεργό μέτωπο παραμένουν Κεφαλονιά και Ζάκυνθος. Έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, απευθύνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο νησί της Ζακύνθου:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 20/08/2017 και Ω/ 21:00 στην περιοχή Νεραντζούλες, όπου επιχειρούν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 20/08/2017 και Ω/ 21:05 στην περιοχή Σκοπός, όπου επιχειρούν δέκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Οι παραπάνω πυρκαγιές είναι οριοθετημένες και χωρίς ενεργό μέτωπο, όπως και οι υπόλοιπες πυρκαγιές της Ζακύνθου, στις οποίες παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για τον πλήρη έλεγχο και κατάσβεση αυτών.

Στο νησί της Κεφαλληνίας: Στο σύνολο των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν από τις 17/8/2017 έως και τις 20/8/2017 παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι τον πλήρη έλεγχο και κατάσβεση αυτών. Όλες οι πυρκαγιές είναι οριοθετημένες και χωρίς ενεργό μέτωπο.


Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Όσοι από τους συμπολίτες μας βρίσκονται πλησίον των πυρκαγιών παρακαλούνται να απομακρύνονται έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών.

Τέλος, υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς: Ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας «199».

Και σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει υψηλός δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για το νομό Μεσσηνίας και τα νησιά Κέρκυρα, , Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος, Λέσβος, Χίος, Ικαρία, Σάμος.