Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμος Κέρκυρας: Απάντηση στην ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ. για το Νέο Φρούριο

Νέο Φρούριο Κέρκυρας
18 Αυγούστου 2017 / 13:53

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με το Νέο Φρούριο και την πρόσφατη πυρκαγιά, απαντά με δελτίο τύπου ο Δήμος Κέρκυρας, ο οποίος κάνει λόγο για παραπληροφόρηση και ψεύδη εναντίον του Δήμου.

To δελτίο τύπου του Δήμου Κέρκυρας: 

“Η ανακοίνωση της ΛΑΣΥ, σχετικά με την πρόσφατη Πυρκαγιά στο  Μνημείο του Νέου Φρουρίου, αποτελεί από μόνης της,  Μνημείο  ψεύδους  και παραπληροφόρησης, εναντίον του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής.
Για άλλη μια φορά η ΛΑΣΥ βρίσκει αφορμή,   προκειμένου να επαναλάβει  γενικολογίες, που δεν  έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο συμβάν και βεβαίως δεν αφορούν τον Δήμο.
Για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Νέου Φρουρίου έχουμε δώσει στη δημοσιότητα όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν  ότι Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα για το  Νέο Φρούριο. Έχουμε εκφράσει  με επιστολές   προς τα αρμόδια Υπουργεία  τη αγωνία μας και έχουμε  ζητήσει την παραχώρησή του, ώστε να μπορέσει  ο Δήμος  να προχωρήσει στην διεκδίκηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων,  για την προστασία,  ανάδειξη και αξιοποίηση του μοναδικού αυτού Μνημείου.
Τι σχέση έχουν τα παραπάνω “με την εξυπηρέτηση συμφερόντων της μπουρζουαζίας  όπου θέλει να οικοδομεί  στις στάχτες” , όπως αναφέρει η ανακοίνωση,  μόνο η ΛΑΣΥ γνωρίζει.