Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ετοιμάζεται ο «Χρυσός Σεπτέμβρης» στην Κέρκυρα

Χρυσός Σεπτέμβρης
18 Αυγούστου 2017 / 12:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης "Χρυσός Σεπτέμβρης" στην Κέρκυρα από τον Σύλλογο "Φάρος Ζωής". Στο πλαίσιό της, θα γίνει ενημέρωση σε όσους ενδιαφέρονται να γίνουν δότες μυελού των οστών εθελοντικά.

Το δελτίο τύπου: 
Η Κέρκυρα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που για 4η συνεχή χρονιά δηλώνει παρούσα και ενώνεται με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου για να περάσει το μήνυμα, ότι αυτός ο μήνας πρέπει να καθιερωθεί Παγκόσμια ο μήνας Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας.

Ο Χρυσός Σεπτέμβρης είναι μια παγκόσμια εκστρατεία που ξεκίνησε το 2012 από τις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής από γονείς που τα παιδιά τους πάλεψαν και παλεύουν με τον καρκίνο. Σκοπός τους η Ενημέρωση ,η Αφύπνιση ,η ευαισθητοποίηση του κόσμου να συνεχιστούν οι έρευνες από τα μεγάλα ογκολογικά ερευνητικά κέντρα, μιας και μόνο το 4% του προϋπολογισμού πηγαίνει για την ερεύνα του καρκίνου.

Μέσα από τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις φωτίζουν τα μεγάλα ιστορικά μνημεία της κάθε πολιτείας στο χρώμα του χρυσού, φορούν χρυσές κορδέλες και ενισχύουν οικονομικά τα ερευνητικά κέντρα

Δυστυχώς ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι η πρώτη νόσος που τα παιδιά χάνουν την μάχη. Σύμφωνα με τον St Baldrick Foundation κάθε 3 λεπτά κάποιοι γονείς ανά τον κόσμο έρχονται αντιμέτωποι με την πιο σκληρή στιγμή της ζωής τους ακούγοντας τον γιατρό να λέει «το Παιδί σας...έχει καρκίνο»

"Εμείς ως Φάρος Ζωής, στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή, ευαισθητοποιώντας το κόσμο για τον καρκίνο. Μια και η χώρα μας δεν έχει έρευνα, σκοπός μας ΔΕΝ είναι τα χρήματα αλλά η σωστή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για όποιον/α επιθυμεί να γίνει Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών σε συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας».

"Η Ελλάδα κατέχει τις τελευταίες θέσεις παγκόσμια σε δότες και εμείς θα προσπαθήσουμε σιγά-σιγά να το αλλάξουμε. Από τον πρώτο Χρυσό Σεπτέμβρη του 2014(άτυπα ως Σύλλογος) που ξεκινήσαμε και μέσα από τις δράσεις μας, έχουμε ευαισθητοποιήσει πάνω από 1000 συμπολίτες μας, οι οποίοι έγιναν εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών.

Φωτίζουμε την Κέρκυρα μας Χρυσή για Τα Παιδιά που πάλεψαν και τα παιδιά που συνεχίζουν να δίνουν μάχη. Παιδιά Ήρωες, αγωνιστές με απίστευτη δύναμη, κουράγιο, υπομονή και πάντα με χαμόγελο παρόλο τον πόνο της κάθε θεραπείας. Γι’αυτά τα παιδιά ως φόρος τιμής, μία βδομάδα πριν την εκδήλωση θα φωτίσουμε ολο το Λιστόν Χρυσό, προαναγγέλοντας εκδήλωση του Χρυσού Σεπτέμβρη "

Ετοιμάζουν βίντεο για τα παιδιά που παλεύουν με υπομονή και δύναμη

Όπως αναφέρουν : 

Από το 2014 που ξεκινήσαμε τον Χρυσό Σεπτέμβρη και κάθε χρόνο , γνωρίζετε ότι ετοιμάζουμε βίντεο αφιερωμένο σε όλα τα Παιδιά Ήρωες - Μαχητές. Παιδιά που νόσησαν με καρκίνο , δοκιμάστηκαν , έδειξαν και δείχνουν απίστευτη δύναμη , υπομονή , κουράγιο και πάντα με το χαμόγελο!! Όσοι γονείς επιθυμούν να στείλουν φωτογραφίες για να ετοιμάσουμε το φετινό βίντεο μπορείτε να μας στείλετε μέχρι τέλη Αυγούστου στο e-mail του Συλλόγου [email protected]