Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκλογές την Παρασκευή στην ΕΠΟ; Θα αποφασίζει το πρωτοδικείο Η ΕΠΣΚ στηρίζει για πρόεδρο τον κ. Καλατζή… ο κ. Ποζίδης υποψήφιος

FIFA
17 Αυγούστου 2017 / 20:14
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέρασαν δέκα μήνες από όταν έπρεπε να γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ, πήραν 4-5 φορές αναβολή, η FIFA και UEFA όρισαν Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή (ΠΔΕ) που έτρεξε τις διαδικασίες και οι εκλογές ορίστηκαν για Παρασκευή 18/8, αφού μέσα από νομοσχέδια ψηφίστηκαν όροι σύμφωνα με τις «επιταγές» FIFA και UEFA.

Όμως ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, κατέθεσε (16/8) προσφυγή, ζητώντας της αναβολή των εκλογών και το Ειρηνοδικείο Αθηνών θα αποφασίσει για την τύχη των εκλογών της ΕΠΟ και αν υφίσταται κίνδυνος αναβολής τους το πρωί (18/8).
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, ως εκπρόσωπος του ΟΦΗ 94 και ενώ προσφυγή κατέθεσε και η ΑΕ Καταλαγαρίου που θεωρούν μη νόμιμη την σύγκλιση της εκλογικής Γ.Σ., θεωρούν παράνομο το καταστατικό στο θέμα των κωλυμάτων και της θητείας των τακτικών δικαστών και ζητούν να μην γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της Ομοσπονδίας.
Πέραν αυτού υπάρχει κίνδυνος να γίνει ανάλογη κίνηση και από τον Βίκτωρα Μητρόπουλο, που θεωρεί (και δικαίως) ότι είναι παράνομος ο ορισμός από την ΠΔΕ. Αυτό γιατί η ΠΔΕ είχε θητεία ως 31/5/2017, πήρε δίμηνη παράταση ως 31/7/2017 και συνεδρίασε 1/8/2017 (δεν είχε δικαίωμα γιατί είχε λήξει η θητεία της), πήρε τότε την απόφαση για εκλογές, αλλά δεν είχε πλέον δικαιοδοσία (καθαρά τυπικοί λόγοι, αλλά έτσι είναι το γράμμα του νόμου). Τα σπουδαία την Παρασκευή 18/8 αν θα γίνουν οι εκλογές.
Η ΕΠΟ έδωσε τους δυο υποψηφίους για την προεδρία, τον κ. Γραμμένο (στηρίζεται από 34 ΕΠΣ) και τον κ. Καλαντζή (στηρίζεται από 10 ΕΠΣ), με το εκλογικό σώμα να έχει αλλάξει.
Ουσιαστική αλλαγή είναι ότι κάθε ΕΠΣ είχε τρεις ψήφους πριν, τώρα μόνο μία και αυτό δεν αλλάζει και πολύ στο να θεωρείται φαβορί για τη νίκη ο κ. Γραμμένος. Βέβαια μια ψήφο έχει και κάθε ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας μια ψήφο, ψηφίζει η Β΄ Εθνική κλπ.
Ένας από τους 11 υποψήφιους για μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ είναι ο κ Π. Ποζίδης (πρόεδρος ΕΠΣ Κέρκυρας) με την παράταξη του κ. Καλατζή, με αρκετές ενστάσεις από κερκυραίους παράγοντες για την γενικότερη στάση του σε ότι αφορά τις εκλογές στο κομμάτι της επιλογής υποψηφίου προέδρου. Και αυτό γιατί στη Γ.Σ. (με διοικητικό και οικονομικό απολογισμό το Φλεβάρη του 2016) είχε δεσμευτεί ότι για τις εκλογές της ΕΠΟ θα αποφάσιζαν τα Κερκυραϊκά σωματεία ποια παράταξη θα στήριζαν, κάτι που δεν έγινε, απλά αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΠΣΚ πριν 2 εβδομάδες και επέλεξε τον κ. Καλαντζή. Ο κ. Ποζίδης σωστά έπραξε για τη δική του υποψηφιότητα, έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος χωρίς να πάρει τη γνώμη κανενός, θέλοντας ίσως να ακολουθήσει τα χνάρια του πρώην προέδρου της ΕΠΣ Κέρκυρας κ. Α. Προβατά ο οποίος ήταν εκλεγμένο μέλος στην ΕΠΟ την προηγούμενη θητεία και μάλιστα είχε έλθει 2 ος σε σταυρούς. Τα σπουδαία την
Παρασκευή, αν θα γίνουν οι εκλογές και ποιος θα είναι αυτός που θα εκλεγεί και θα
προσπαθήσει να βελτιώσει την εικόνα του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια