Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοίνωση ΛΑΣΥ για την πυρκαγιά στο Νέο Φρούριο

ΛΑΣΥ
17 Αυγούστου 2017 / 13:32

ΚΕΡΚΥΡΑ.Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες μιας παραλίγο καταστροφής στο ιστορικό κέντρο της πόλης, λόγω της πυρκαγιάς, που ξέσπασε στα τείχη του νέου φρουρίου. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της ΛΑΣΥ για την πυρκαγιά στο Νέο Φρούριο και συνεχίζει:

Όλη η πόλη αναστατώθηκε, αφού οι φλόγες ξεπερνούσαν τα πέντε μέτρα και σε συνδυασμό με τον δυνατό άνεμο, προκάλεσαν πανικό και βεβαίως αγανάκτηση και οργή.
Αγανάκτηση και οργή γιατί επρόκειτο για ένα προμελετημένο έγκλημα, καθώς οι επισημάνσεις, για την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης σε όλα τα μνημεία και κοινόχρηστους χώρους της πόλης (αποχορτισμός, μέτρα πυροπροστασίας, μέσα πυρόσβεσης κ.λπ.), από την πλευρά τόσο της παράταξής μας όσο και από την πυροσβεστική υπηρεσία, ήταν έγκαιρες και απόλυτα στοιχειοθετημένες.
Όμως οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΛΑΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπών δημ. Δυνάμεων…) είναι άλλες.
Είναι στην κατεύθυνση ιδιωτικοποίησης όποιας δημόσιας περιουσίας ή υπηρεσίας έχει απομείνει. Στηρίζοντας απόλυτα την κυβερνητική πολιτική, δημιουργεί συνθήκες σήψης ή ερήμωσης ή ολοκληρωτικής απαξίωσης σε οτιδήποτε δημόσιο ή δημοτικό, ώστε σαν “ώριμη” άποψη να προκύπτει στον λαϊκό άνθρωπο το «δώστε τα σε ιδιώτη» να ησυχάσουμε.
Αρνούνται να διεκδικήσουν κονδύλια για τις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης –ανάδειξης- του μνημειακού πλούτου της πόλης.
Αρνούνται να διεκδικήσουν άμεσες προσλήψεις προσωπικού για όλες τις δημ. Υπηρεσίες, φυσικά και για την πολιτική προστασία.
Αρνούνται να καταδείξουν την εγκληματική πολιτική που ακολουθούσαν, χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και που τώρα αταλάντευτα εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Αρνούνται να συμπαραταχθούν πρακτικά με τα συνδικαλιστικά όργανα των πυροσβεστών και να απαιτήσουν στελέχωση των τμημάτων με το απαιτούμενο προσωπικό (τουναντίον δέχονται, αφού στηρίζουν το ξεπούλημα και του αεροδρομίου, την μείωση του δυναμικού για την εξυπηρέτηση των αναγκών της FRAPORT).
Σε μια προσπάθεια να θολώσουν τα νερά, επιδιώκουν μετάθεση ευθυνών και ΣΙΩΠΗ για την ταμπακέρα.
Αυτή η πολιτική είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.
Οδηγεί σε εξυπηρέτηση δόλιων συμφερόντων της μπουρζουαζίας, όπου θέλει να ανοικοδομεί στις στάχτες. (αδιαφορώντας για θύματα κ.λπ.)
Οδηγεί στην κυριολεξία σε «ανοχύρωτη» πόλη.
Ο κάθε εργαζόμενος κερκυραίος, πρέπει και από αυτή την ακραία περίπτωση «αδιαφορίας – ολιγωρίας – ωχαδελφισμού», να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Να συμπαραταχθεί με την ΛΑΣΥ και τις δυνάμεις εκείνες που διεκδικούν για το λαό, την ιστορία του, τα μνημεία του την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του.