Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποτίμηση της δράσης στην περιοχή της Λαϊκής από το Σπύρο Νεράντζη

Λαϊκή αγορά
07 Αυγούστου 2017 / 12:06

Απολογισμός και αξιολόγηση της δράσης από τον επικεφαλής της κίνησης «Όλοι Μαζί για την Κέρκυρα».

«Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρόσφατη – αλλά όχι ασφαλώς και τελευταία- δράση της εθελοντικής ομάδας "όλοι μαζί για την Κέρκυρα".
Μέσα στο Σαββατοκύριακο άλλαξε η όψη της πύλης εισόδου της Πόλης χάρη στην αποτελεσματική συνεργασία πολλών φορέων, υπαλλήλων και εθελοντών, με ένα κίνητρο: Να γίνει επιτέλους αυτή η πόλη καθαρή, λειτουργική, αξιοπρεπής και να μας κάνει υπερήφανους. Τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά που αναδείχθηκαν σ αυτήν την δράση ήταν η αρμονική συνεργασία τόσων πολλών και διαφορετικών υπηρεσιών και φορέων αλλά και η εμφανής ευαισθησία και αποφασιστικότητα των συμπολιτών μας να αλλάξουν όσα τους προκαλούν απέχθεια και ντροπή.

Τις τρεις τελευταίες ημέρες είχαμε πάει λαϊκή και το πάρκινγκ, η είσοδος της Μίνας προς Τένεδο, τα τείχη και η σκαλινάδα της λαϊκής άλλαξαν όψη!  Έγινε μερικός καθαρισμός στα τείχη, κόπηκαν χόρτα και κλαδιά και γκρεμίστηκε το παράπηγμα στο πάρκινγκ. Φωτίστηκαν οι δρόμοι. Πλύθηκε ότι μπορούσε να πλυθεί.

Είχαμε στο πλευρό μας την Αντιπεριφερειάρχη  Νικολέτα Πανδή, τον Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο, τους αντιδημάρχους  Σπύρο Ασπιώτη και Νίκο Αναστασόπουλο, τον προϊστάμενο  τεχνικών υπηρεσιών Κώστα Αρταβάνη, τον προϊστάμενο των ηλεκτρολόγων του Δήμου  Μπάμπη Βλάχο, τον προϊστάμενο του τμήματος συντήρησης αστικού πρασίνου Γιώργο Ζάραγκα. Και βέβαια το προσωπικό των υπηρεσιών αυτών.
Αρωγοί ήταν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Δήμου της Κέρκυρας Αλέκος Λινάρδος και Σπύρος Ζερβός.
Πολύτιμη ήταν η συμβολή του διοικητή του ΝΑΣΚΕ κ. Πετρούλια με τους αξιωματικούς και τους ναύτες του.

Η ψυχή όμως για την αίσια έκβαση αυτής της δράσης αλλά και  των περισσοτέρων από τις προηγούμενες δεν είναι άλλη από την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας Τένια Ρηγάκου. Χωρίς την δική της -καθώς και του Σπύρου Σκορδίλη- υποστήριξη, καθοδήγηση, συμβουλές , ενθάρρυνση , άψογη και άμεση συνεργασία η πρωτοβουλία δεν θα είχε πραγματοποιηθεί.
Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν».