Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση των ΑΝ.ΕΛ. από τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας

ΑΝΕΛ
04 Αυγούστου 2017 / 13:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αντιπροσωπεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πραγματοποίησε την Τετάρτη 2/8/2017 επίσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ)

και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Σπύρο Στεφανίδη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν το κεντρικό στέλεχος του κινήματος Ευάγγελος Καλλέργης, ο Περιφερειάρχης Οργανωτικού Ι.Νήσων & Ηπείρου Γιάννης Ζήκος,ο Αντιπρόεδρος του ΟΛΚΕ και Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Κέρκυρας Αναστάσιος Κόλλιας; και η συντονίστρια Άντζελα Πρωτοψάλτη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αντιπροσωπεία των ΑΝ.ΕΛ ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του οργανισμού για την πορεία των έργων και τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμένα.Έγινε περιγραφή των ενεργειών για τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται από το λιμένα προς τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες καθώς και των προσπαθειών για την εξυγίανση των δομών λειτουργίας του.

Η νέα πύλη

Η νέα πύλη εισόδου του λιμένα διευθετεί ζητήματα λειτουργικότητας εντός του λιμένα ενώ η ολοκλήρωση και λειτουργία του νέου κόμβου στο λιμάνι ,αποτελεί έργο τεράστιας σημασίας για την εύρυθμη κυκλοφορία στον πιο νευραλγικό ιστό της πόλης

Στοχεύουμε σε περισσότερες κρουαζιέρες

Υπηρεσιακός παράγοντας παρείχε ενημέρωση στα στελέχη των ΑΝΕΛ για την μέχρι σήμερα θετική πορεία της κρουαζιέρας που συνδέεται άμεσα με την αναπτυξιακή δυναμική του λιμένα.
Στρατηγικός στόχος του ΟΛΚΕ είναι η προσέλκυση ακόμη περισσοτέρων κρουαζιερόπλοιων και η επιλογή της Κέρκυρας ως λιμανιού έναρξης και λήξης κρουαζιερών (home port).Παράλληλα ο υπήνεμος μόλος στον οποίο θα μεταφερθούν οι γραμμές εσωτερικού θα διαχωρίσει πλήρως τις λειτουργίες του λιμανιού για την καλύτερη εξυπηρέτηση της Κρουαζιέρας και των πορθμειακών γραμμών.

Τα υδατοδρόμια

Αναφορικά με τη λειτουργία του δικτύου υδροπλάνων η Κέρκυρα και οι Παξοί έχουν ήδη αδειοδοτηθεί όπως ανέφερε ο κ.Στεφανίδης,αλλά για να είναι βιώσιμο το δίκτυο υδροπλάνων επιβάλλεται η αδειοδότηση περισσότερων υδατοδρομίων κάτι που αναμένεται το επόμενο διάστημα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ.Στεφανίδης "Εμείς είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τα υδροπλάνα".

Πότε θα τελειώσει η μαρίνα στο Καφέ Γυαλί; 

Προσπάθειες καταβάλλονται ώστε να απεμπλακεί και να εξασφαλιστεί η συνέχεια και ολοκλήρωση των εργασιών δημιουργίας Μαρίνας τουριστικών σκαφών στη θέση "Καφέ Γυαλί" στη Σπηλιά με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Τα στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ευχαρίστησαν τον πρόεδρο του ΟΛΚΕ για την ενημέρωση και τη μακρά διαβούλευση και δήλωσαν την αρωγή τους στο αναπτυξιακό έργο που επιτελεί ο οργανισμός.