Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διεθνές φεστιβάλ χορού στην Κέρκυρα, ε ναι!!

Σύγχρονος χορός
04 Αυγούστου 2017 / 12:46

Γράφει η Μαρίνα Μοσχάτ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σαν να σείστηκε η γη μπροστά από τα ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου το περασμένο Σάββατο. Από την ορμή των σωμάτων, την έκρηξη των συναισθημάτων, τα χρώματα, τις μουσικές και τις αέναες παρουσίες που σαν ξωτικά περιφέρονταν με έναν τρόπο μαγικό και ανυπάκουο. 
Διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε αστικό τοπίο, «ένα μικρό βήμα», και η πρώτη παράσταση για το κοινό με τρεις σύντομες χορογραφίες που προσέλκυσαν εκατοντάδες θεατές. Θεατές που παρακολουθούσαν εκστασιασμένοι την αρτιότητα και την καθαρότητα των κινήσεων, την δεξιοτεχνία, την επιμονή για επικοινωνία μέσω του σώματος. 

Samuel Lefeuvre και Florencia Demestri με τίτλο "l'événement", δύο χορευτές και χορογράφοι με διεθνή καριέρα και παραστάσεις σε όλο τον κόσμο μετέτρεψαν τα ανάκτορα με την σύνθεση της χορογραφίας τους και την ποιότητα της κίνησής τους σε χώρο όπου οι νόμοι της βαρύτητας έπαυαν να έχουν ισχύ. 

Juan Kruz Diaz de Garaio Esnaola και Clementine Deluy, με το έργο "detemp sentemps si non jamais" αποτέλεσμα μιας συνεργασίας δύο χορευτών από τις διασημότερες ομάδες σύγχρονου χορού της Γερμανίας, του χοροθεάτρου της Pina Bausch και της Sasha Waltz ξεχείλισαν τα συναισθήματα τους πάνω στη σκηνή και χάραξαν με τα σώματά τους τον κόσμο των ονείρων. 

Και η τελευταία χορογραφία, του Anton Lachky, "speedy puzzle" δυναμική και εκρηκτική σαν πυροτέχνημα, έκλεισε τη βραδιά με 14 χορευτές από όλο τον κόσμο που ήρθαν την Κέρκυρα για να δημιουργήσει ο AntonLachky επάνω τους, σε μόνο μια εβδομάδα, ένα έργο που ξεσήκωσε το κοινό. Ένας ζωντανός καμβάς, παραδομένος στα χέρια του Lachky για ένα φινάλε απαλλαγμένο από κάθε συμβατικό πρότυπο. 

Στην καρδιά αυτής της εκδήλωσης με την υπογραφή τους φαρδιά πλατιά στην οργάνωση, οι καλλιτεχνικοί διευθυντές Χριστίνα Μερτζάνη και Ευάγγελος Πουλίνας μας χάρισαν μια αλησμόνητη βραδιά και μας έδωσαν μέσα από το έργο τους την υπόσχεση για μια ακόμη παράσταση που θα μας καθηλώσει, το Σάββατο 5 Αυγούστου και πάλι στα ανάκτορα στις 9 και μισή το βράδυ. Για να έχουμε κάτι να περιμένουμε με ανυπομονησία!!!