Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εδώ μένει κόσμος: Με αφορμή ένα … κοντέινερ

Γιώργος Ζούμπος
03 Αυγούστου 2017 / 07:48

Γράφει ο Γιώργος Ζούμπος

Θόρυβος δημιουργήθηκε όταν πριν λίγες μέρες εν όψει εργασιών στο κτίριο της οδού Καποδιστρίου 10 τοποθετήθηκε απέναντι, στην πλατεία, ένα κοντέινερ-οικίσκος για τις ανάγκες του εργολάβου.
Χρειάστηκε να γίνει φασαρία από πολίτες και τοπικά ΜΜΕ για να γίνει μετακίνηση στο απέναντι πεζοδρόμιο και να τεθούν πολλά ερωτηματικά. Ενώ για την παραμικρή εργασία στην Παλιά Πόλη απαιτούνται από το Δήμο και την Αρχαιολογική Υπηρεσία  άδειες και επιβάλλονται επιπλέον εργασίες που ανεβάζουν υπέρμετρα το κόστος, εδώ (για το κοντέινερ) φαίνεται να λειτούργησε η λογική «εμείς εννούσαμε αυτό και εσείς εννούσατε το άλλο». Δηλαδή άλλα εννοούσαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και άλλα ο εργολάβος. Έτσι βέβαια και έκανε κάτι τέτοιο κάτοικος της Παλιάς Πόλης, θα το είχαν στείλει … στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Να θυμήσουμε ότι στο κτίριο όπου γίνονται εργασίες (γνωστό ως «Παλιό Φρουραρχείο») θα στεγαστεί το Καζίνο, γεγονός που πυροδότησε νέες αντιδράσεις για τη δραστηριότητα αυτή μέσα στη γειτονιά της Πόρτα Ρεμούντας.




Καποδιστρίου 10, έτος 1978. Στην όψη του κτιρίου, άνω αριστερά, 
διακρίνεται η επιγραφή «PREFETTURA»
η οποία  χάθηκε μετά κάποια ανακαίνιση 




















1978: Η αναμνηστική πινακίδα για τη βάφτιση του Γκύλφορδ