Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπό τους ήχους των συνόλων κρουστών της Παλαιάς Φιλαρμονικής

Πλατεία Δημαρχείου
01 Αυγούστου 2017 / 12:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η πολύ καλή δουλειά που κάνουν οι καθηγητές Μάριος Μουζακίτης και Νίκος Μεταλληνός επιδείχθηκε για μία ακόμη φορά,

στη συναυλία των συνόλων κρουστών της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά) που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31 Ιουλίου στην Πλατεία Δημαρχείου, όπως άλλωστε έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος συνολικά 34 μαθητές διαφόρων ηλικιών από τις τάξεις των κρουστών, ενώ οι δύο καθηγητές τους μοιράστηκαν την διεύθυνση της συναυλίας με τον διακεκριμένο Ολλανδό συνθέτη και καθηγητή κρουστών, Ruud Mourik, ο οποίος βρίσκεται στην Κέρκυρα και αυτή τη χρονιά. Εξάλλου, η συναυλία ξεκίνησε με το δικό του έργο Castle Doorwerth, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκαν διασκευές αποσπασμάτων γνωστών έργων του κλασικού ρεπερτορίου, όπως από την όπερα Carmen του Georges Bizet και από τη σουίτα Peer Gynt του Edvard Grieg, αλλά και μουσικών θεμάτων προερχόμενων από τη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη, όπως εκείνο του Ramin Djawadi από τη σειρά Game of Thrones ή εκείνα του Hans Zimmer από την ταινία Pirates of Caribbean. Φυσικά δεν έλλειπαν και τα έργα ειδικά γραμμένα για σύνολα κρουστών από σύγχρονους συνθέτες, όπως το Island Jam 8 του Patrick Glenn Harper, το Polyrhythmia του Ruud Mourik, το Xylophonia του Joe Green κ.ά.

Τα σύνολα κρουστών οργάνων της Παλαιάς Φιλαρμονικής εμφανίζονται με παρεμφερές μουσικό πρόγραμμα και στην Πρέβεζα, την Τετάρτη 2 Αυγούστου, στην «Όπερα του Νερού & του Ονείρου», σε μια εκδήλωση που διοργανώνεται από την Πινακοθήκη «Λέαντρος Σπαρτιώτης» και τον Δήμο Πρέβεζας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ