Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΔΕΥΑΚ: Μην σπαταλάτε αλόγιστα το νερό, είναι περιορισμένο!

27 Ιουλίου 2017 / 13:26

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αυστηρές συστάσεις κάνει η ΔΕΥΑΚ προς τους καταναλωτές για την άσκοπη χρήση νερού, που επιτείνει την υφιστάμενη λειψυδρία την θερινή περίοδο που διανύουμε.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ:
«Επειδή το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια υπέρμετρη κατανάλωση νερού σε πολλές περιοχές της Κέρκυρας που δεν οφείλεται σε οικιακή χρήση ενημερώνουμε  ότι : όπως έχουμε καταστήσει  σαφές  το νερό το οποίο παρέχουμε είναι μόνο για ύδρευση. Παρατηρείται όμως μια αλόγιστη σπατάλη για διάφορες άλλες χρήσεις όπως, ποτίσματα κήπων και αγρών, πλυσίματα αυτοκινήτων και σκαφών, άσκοπη και αλόγιστη χρήση των ντους στις παραλίες κ.λ.π. Έτσι κάποιοι από τους καταναλωτές που όλη την ημέρα κάνουν αυτή την άσκοπη χρήση, το βράδυ διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν νερό.

Σημειώνουμε ότι τα αποθέματα νερού λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας είναι περιορισμένα και η ΔΕΥΑΚ εξαντλεί όλες τις δυνατότητες άντλησης αυτών. Εάν δε σ’ αυτά  προσθέσουμε και τις βλάβες των πάσης φύσεως μηχανημάτων άντλησης που δυστυχώς δεν μπορούν να προβλεφθούν, το πεπαλαιωμένο των εγκαταστάσεων, τότε μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.

Πάρα ταύτα σ’ όλα τα μέχρι τώρα προβλήματα που έχουν εμφανισθεί και παρά τις δυσκολίες η υπηρεσία με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει για το μέγεθος της επιχείρησης, δεν έχει αδιαφορήσει σε καμιά περίπτωση. Αυτό διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον. Όλοι όμως πρέπει να γνωρίζουμε ότι εάν όλοι οι καταναλωτές δεν βοηθήσουν με τη συνεπή συμπεριφορά τους, όσον αφορά τη χρήση του νερού, η ΔΕΥΑΚ δεν έχει ούτε τους μηχανισμούς ελέγχων της άσκοπης χρήσης, ούτε τις δυνατότητες να διορθώσει παθογένειες ετών».