Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο περιστύλιο των Ανακτόρων απόψε το Corfu Jazz Festival με εξαίρετους μουσικούς

Ανάκτορα
27 Ιουλίου 2017 / 11:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τη μοναδική ερμηνεία της φημισμένης 89χρονης(!) τζαζ τραγουδίστριας Sheila Jordan(video) που μαγνήτισε το κοινό, το Corfu Jazz Festival συνεχίζεται με σπουδαίους μουσικούς.

Την Πέμπτη στις 9:00 στο Περιστύλιο των Ανακτόρων οι παλιοί και νέοι φίλοι της τζαζ θα παρακολουθήσουν τον διακεκριμένο καλλιτέχνη Πέτρο Κλαμπάνη σε ένα μοναδικό σόλο.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης έχει λάβει πολλούς επαίνους για το παίξιμό του και τη συνθετική του δεινότητα. Ο συνάδελφός του, μπασίστας Drew Gress επισημαίνει “την επιθετική μελωδικότητά του, την ομορφιά του ήχου του και τη μοναδικά προσωπική ενορχηστρωτική του ματιά”. Επίσης, πρόσφατα ψηφίστηκε ο “Καλύτερος Καλλιτέχνης για το 2015” από το jazzonline.gr. Ο δίσκος του με τίτλο Minor Dispute επιλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα jazz albums του 2015 από το “Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο” (NPR) των Η.Π.Α. και έτυχε θερμής αποδοχής από τον διεθνή και εγχώριο Τύπο.

Μισή ώρα αργότερα στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει μια συγχορδία με πιάνο, αρμόνικα, μπάσο και ντραμς, μαζί με δυο guest εμφανίσεις της Παναγιώτας Χαλουλάκου στην φωνή και του Δήμου Δημητριάδη στο σαξόφωνο. Ο Λευτέρης Κόρδης στο πιάνο και η τραγουδίστρια Παναγιώτα Χαλουλάκου, ηγούνται της ελληνικής μπάντας Penny Muse Band.

Ο πιανίστας και συνθέτης Λευτέρης Κόρδης έχει καθιερωθεί ως ένας από τους λίγους κυρίους της γενιάς του στο μεσαιωνικό τζαζ. Στο μπάσο θα βρίσκεται ο Πέτρος Κλαμπάνης για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα του φεστιβάλ. Στα ντραμς θα παρακολουθήσουμε τον Ισραηλινό Eviatar Slivnik, ο όποιος αν και νέος έχει ξεχωρίσει στον χώρο της τζαζ μουσικής και έχει ήδη κερδίσει πολλούς επαίνους, υποτροφίες αλλά ακόμα και το προσωπικό του κοινό.

Στην αρμόνικα θα βρίσκεται ο Roni Eytan, ο οποίος στις 22:30 θα παρουσιάσει ένα δικό του πρότζεκτ σε συνεργασία με τους άλλους καλλιτέχνες. Ο Roni Eytan, φέρνει ένα μοναδικό ήχο με νέες τεχνικές και επιρροές που προέρχονται από τις ισραηλινές ρίζες και την αγάπη του για την τζαζ. Παίζει μικροτονική αρμονική, ένα όργανο σχεδιασμένο ειδικά γι 'αυτόν. Το όργανο αυτό δίνει τη δυνατότητα στον Roni να παίζει παραδοσιακή μουσική στη μεσανατολική γλώσσα. ‘Έχει μοιραστεί τη σκηνή με γνωστούς μουσικούς και συγκροτήματα όπως οι: Danilo Perez, John Patitucci κ.α.