Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Corfu Jazz Festival: Απόψε η διάσημη Sheila Jordan

Κήπος του Λαού
26 Ιουλίου 2017 / 12:53

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζεται το Corfu Jazz Festival, που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, η Παναγιώτα Χαλουλάκου θα πραγματοποιήσει το δεύτερο κατά σειρά αφιέρωμα στην Sheila Jordan με ελεύθερη είσοδο στον Κήπο του Λαού (Art Cafe) στις 21:00. Το πρώτο αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε χθες από την Τέρη Βακιρτζόγλου (video).
Η Παναγιώτα Χαλουλάκου τραγουδά τζαζ, ελληνική και πειραματική μουσική. Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα περιλαμβάνει συνεργασίες  με τους Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Νότη Μαυρούδη και Γιώργο Περρή κ.α . Ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ από το 2002, όπου και εμφανίζεται με το τζαζ κουαρτέτο της, το ντουέτο της με τον πιανίστα Λευτέρη Κορδή.

Στην συνέχεια, στις 22:00 θα τραγουδήσει η ίδια η Sheila Jordan μαζί με ένα ξεχωριστό κουαρτέτο αλλά και με σημαντικές guests εμφανίσεις.
Η Sheila Jordan είναι μία από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες της τζαζ μουσικής και έχει καταφέρει να προάγει αυτό το είδος μουσικής όσο περισσότερο μπορεί και είναι μεγάλη τιμή που μπορούμε να την παρακολουθήσουμε σε μια συναυλία από κοντά.

Sheila Jordan


Μαζί της θα βρίσκεται και ο Beets Marius ο οποίος έχει παίξει στις σημαντικότερες αίθουσες τζαζ στην Ολλανδία αλλά παράλληλα και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Αυστραλία, την Ταϊλάνδη και τη Ρωσία. Ο Marius έχει μια εντυπωσιακή δισκογραφία με πάνω από εκατό ηχογραφήσεις.
Μαζί τους θα βρίσκεται επίσης και ο Eric Ineke, ολλανδός τζαζ ντράμερ που για περισσότερα από 35 χρόνια είναι ο τυμπανιστής του Rein de Graaff Trio. Διδάσκει επίσης στο Βασιλικό Ωδείο της Χάγης, δίνει masterclasses σε όλο τον κόσμο. Τον Απρίλιο του 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο The Ultimate Sideman.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης  έχει συνεργαστεί ως πιανίστας ή οργανίστας με πολύ σημαντικούς και σπουδαίους μουσικούς όπως: Mark Johnson, Arild Andersen, Marcus Stockhausen, Louisiana Red, Keith Copeland. Είναι λέκτορας πιάνο τζαζ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει επίσης στο Ωδείο Athenaeum στην Ελλάδα και στην Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Έχει δώσει σεμινάρια σε μουσικές και ανώτατες σχολές στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Ινδονησία και στην Εσθονία μέχρι σήμερα.

Τέλος, θα παίξει ο Δήμος Δημητριάδης ένας από τους βασικούς συντελεστές αυτής της διοργάνωσης ,  σαξοφωνίστας της Τζαζ και καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ο Δήμος Δημητριάδης έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ δίπλα σε μεγάλες φυσιογνωμίες της Τζαζ και σημαντικούς εκπαιδευτικούς της ενώ έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας παίζοντας δίπλα σε μερικούς από τους κορυφαίους μουσικούς της Αμερικής, της Ευρώπης, της Σκανδιναβίας, της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής. Θεωρείται σημαντική προσωπικότητα της μουσικής εκπαίδευσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι ο ιδρυτής και διευθυντής του μοναδικού και αναγνωρισμένης επιτυχίας προγράμματος σπουδών Τζαζ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα όπου κατέχει την πρώτη πανεπιστημιακή θέση που δόθηκε σε μουσικό της Τζαζ στην Ελλάδα.