Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αρχίζει απόψε το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ

Art Café
25 Ιουλίου 2017 / 17:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος της Κέρκυρας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ο Οργανισμός Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων ξεκινούν το Corfu Jazz World, ένα φεστιβάλ και μια ακαδημία τζαζ διεθνούς επιπέδου.

Απόψε στις 9:00 η Τέρη Βακιρτζόγλου θα πραγματοποιήσει ένα αφιέρωμα στην Sheila Jordan για τους φίλους της τζαζ στον Κήπο του Λαού (Art Café).
H Τέρη Βακιρτζόγλου φοίτησε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην κατεύθυνση της τζαζ  όπου και είχε την ευκαιρία να πάρει μαθήματα, να παίξει και να αυτοσχεδιάσει με σπουδαίους Έλληνες και ξένους τζαζ μουσικούς. Σήμερα ζει στην Αθήνα, διδάσκει τραγούδι στο μουσικό εργαστήρι "Lab Music Education", τραγουδάει με το σχήμα της στις ολοένα και περισσότερες τζαζ σκηνές της Αθήνας και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ Qualia στο τέλος του 2017.
Στις 22:00 θα ακολουθήσει το Flying Jazz που είναι ένα σύγχρονο κουαρτέτο τζαζ που χτίστηκε γύρω από τον ηλεκτρονικό ήχο του Hammond Organ. Στην κιθάρα θα βρίσκεται ο Στέφανος Ανδρεάδης, ο οποίος εκτός από κιθαρίστας είναι και συνθέτης. Το 2007 έγινε μέλος του διδακτικού τμήματος Jazz Music του Ιονίου Πανεπιστημίου. Τον Μάιο του 2010, ηχογράφησε με τον Δήμο Δημητριάδη, τον Γιώργο Κοντραφούρη και τον Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη, το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ.
Ο Αλέξανδρος Κτιστάκης –Δράκος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Master's Degree στη μουσική ερμηνεία από το τμήμα μουσικών σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστήμιου. Σπούδασε στην Αθηνά μοντέρνα μουσική με κατεύθυνση jazz performance στα drums. Επίσης στον τομέα της Ενορχήστρωσης έχει ενορχηστρώσει παραστάσεις των εξής καλλιτεχνών: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Νίκος Πορτοκάλογλου, Τάνια Τσανακλίδου.
Μαζί τους θα βρίσκεται και ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, ο οποίος σπουδάζει τζαζ κιθάρα στο ωδείο Φίλιππος Νάκκας όπου αποφοίτησε το 2002 ενώ δυο χρόνια πριν ξεκίνησε να παίζει τρομπέτα. Εκεί συμμετείχε σε διάφορα "πολυεθνικά" γκρουπ και το 2006 δημιούργησε το Poly Quartet, ένα γκρουπ με το οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά τις συνθέσεις του. Το 2010 έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής ορχήστρας τζαζ νέων. Έχει συνεργαστεί με Ψαραντώνη, Σαβίνα Γιαννάτου, Μαρία Φαραντούρη, Dulce Ponte. Το 2014 δημιουργεί ένα καινούργιο σχήμα και το 2015 κυκλοφορεί το  Cd "Anicca" που αποτελείται από συνθέσεις του.
Ο τελευταίος που μένει προκειμένου να ολοκληρωθεί το κουαρτέτο είναι ο Γιώργος Κοντραφούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Είναι λέκτορας πιάνο τζαζ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει επίσης στο Ωδείο Athenaeum στην Ελλάδα και στην Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Είναι λέκτορας στο τμήμα Τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου όπου διδάσκει τζαζ πιάνο, όργανο και ακουστική αγωγή και διαθέτει πλούσια δισκογραφία.