Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προσκλητήριο του Όλοι μαζί, να καθαρίσει η παλιά πόλη!

Όλοι μαζί για την Κέρκυρα
25 Ιουλίου 2017 / 17:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πάνδημο κάλεσμα απευθύνει προς όλους τους ευαίσθητους συνδημότες ο Σπύρος Νεράντζης, επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας "Όλοι μαζί για την Κέρκυρα":

«Βρισκόμαστε στην υψηλή σεζόν του τουρισμού για το νησί μας και είναι η ώρα να δείξουμε το καλύτερο μας πρόσωπο. Το καθαρό πρόσωπο, που έχουμε ανάγκη όχι μόνο για την υποδοχή των καλεσμένων απ΄όλο τον κόσμο αλλά και για μας τους ίδιους.
Πήραμε λοιπόν την πρωτοβουλία να καλέσουμε όλους εσάς τους επαγγελματίες και κατοίκους των κεντρικών σημείων της πόλης, της βιτρίνας μας δηλαδή, να πάρετε μέρος στη δράση της ομάδας.
Δεν έχουμε τη φιλοδοξία να καθαρίσουμε όλη την πόλη σε τέσσερις ώρες. Θέλουμε όμως να δώσουμε ένα σύνθημα, ένα σινιάλο στον κόσμο, ότι εμείς οι κερκυραίοι φροντίζουμε τον όμορφο τόπο μας, τον θέλουμε καθαρό και έτοιμο να καλοδεχτεί και να φιλοξενήσει τον κάθε επισκέπτη. 
Ένωσε τις δυνάμεις σου μαζί μας, γίνε κομμάτι του "όλοι μαζί για την Κέρκυρα" και άνοιξε το πρωί της Κυριακής το μαγαζί σου, περιποιήσου την πρόσοψη του, πλύνε το πεζοδρόμιο που βρίσκεται μπροστά του και δείξε πως θέλεις να είναι η εικόνα σου προς τα έξω. Για μια καθαρή και πολιτισμένη πόλη, για μια πόλη στολίδι.
Ημερομηνία δράσης 30.07.2017 από 06:00 έως 11:00
Θα υπάρχουν στην διάθεση μας αυτοκινούμενα πλυστικά μηχανήματα, απορρυπαντικά και μερικές σκούπες για πλύσιμο και τρίψιμο πεζοδρομίων (είναι ευπρόσδεκτες σκούπες και βούρτσες).
Η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στο πλύσιμο πεζοδρομίων κάτω και δίπλα από κάδους (μικρούς -μεγάλους) απορριμμάτων. Σημεία συνάντησης εθελοντών (που δεν έχουν επιχείρηση - οικία στην πόλη) : Ανάκτορα, ΝΑΟΚ, Ευγ. Βουλγάρεως με Στ. Δεσύλλα, Πλ.Σαρόκου (Μητροπολίτου Μεθοδίου).
Στο τέλος της δράσης θα απολαύσουμε τον καφέ μας στο Πεντοφάναρο!
Η δράση μέχρι αυτήν την στιγμή γίνεται, με την συνεργασία και υποστήριξη, των :
Δήμου Κέρκυρας
Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας
ΟΕΕ (Ομοσπονδία Εμπορίου και επιχειρηματικότητας Κέρκυρας)
ΟΕΒΕΚ (Ομοσπονδία Επαγγελματιών Κέρκυρας)
ΟΕΤΚΚ (Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας)
AOCTA (Σύνδεσμος ταξιδιωτικών πρακτόρων Κέρκυρας)
Αξίζει να σημειώσουμε την άμεση ανταπόκριση και το αγκάλιασμα της δράσης από τον Εμπορικό Σύλλογο Κέρκυρας και την Ένωση Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας».

Όλοι μαζί για την Κέρκυρα, Σπύρος Νεράντζης, 6936691321
Συνάδελφοι εμείς καθαρίζουμε έξω από τα καταστήματα μας Σάββατο βράδυ.