Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με άλμα 15.64μ. 10ος στον τελικό ο Μονόπωλης

Γκροσέτο
23 Ιουλίου 2017 / 19:51
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΓΚΡΟΣΕΤΟ(ΙΤΑΛΙΑ). Στον τελικό του τριπλούν, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής ο Δημήτρης Μονόπωλης έκανε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια και πήρε τελικά την 10η θέση.

Ο νεαρός κερκυραίος τριπλουνίστας, είχε προκριθεί στον τελικό το Σάββατο με την 11η καλύτερη επίδοση 15.55μ. και στον τελικό προσπάθησε για κάτι καλύτερο.
Ξεκίνησε με 16.62μ., είχε άκυρη την 2η προσπάθεια και πήγε στα 16.64μ. στην 3η προσπάθεια, έχοντας τη στιγμή εκείνη την 8η θέση της κατάταξης, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η 3η προσπάθεια από όλους τους αθλητές. Δυστυχώς πέρασαν το 16.64μ. δυο αθλητές και έμεινε εκτός οκτάδας, έτσι δεν είχε δικαίωμα για επιπλέον τρία άλματα που θα μπορούσαν να του δώσουν μια ακόμα καλύτερη θέση. Όμως η παρουσία του στον τελικό και η επίδοση του δείχνουν μια σταθερότητα και ένα καλύτερο αύριο για τον αθλητή του ΚΓΣ και του Παύλου Σκορδίλη.
Όπως μάλιστα δήλωσε ο προπονητής των κερκυραίων αθλητών (Μονόπωλη, Νεράτζη, Ματζουρογιάννη), Παύλος Σκορδίλης ο βασικός στόχος των παιδιών επετεύχθη και είναι χαρακτηριστική η αναφορά του το βράδυ του Σαββάτου 22/7  που ανέφερε:
 «Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώνουμε αύριο τελευταία μέρα των αγώνων, με 2 ακόμα τελικούς. Οι αθλητές του Κερκυραϊκού, ο Δημητρης Μονόπωλης στο τριπλούν και ο Νίκος Νεράτζης στο άλμα με κοντάρι, μαζί με τον 8ο του μήκους Παναγιώτη Μαντζουρογιάννη καταφέραμε το 100% του φετινού μας στόχου,  που ήταν η συμμετοχή στους τελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U20. Πολλά συγχαρητήρια και σε ανώτερα». 
Στον τελικό του επί κοντώ αγωνίστηκε σήμερα ο Νίκος Νεράντζης, που όμως δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα κι έτσι δεν κατάφερε να καταταχθεί. Ο αθλητής ακυρώθηκε στα 4,90 μ., στο ύψος όπου ξεκίνησε τον αγώνα του.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια