Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση βιβλίου μαγειρικής στα Κομιανάτα στο Σταυρό

Η μαμά τα έκανε θάλασσα στην κουζίνα
20 Ιουλίου 2017 / 15:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο 22 Ιουλίου, ελάτε στα Κομιανάτα, γιατί... «Η μαμά τα έκανε θάλασσα στην κουζίνα»! Αυτή τη φορά, στο «ΣΧΟΛΕΙΟ των ΧΡΩΜΑΤΩΝ», θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση βιβλίου μαγειρικής,

με συνταγές Κερκυραϊκών φαγητών, εικονογραφημένο με Κερκυραϊκές πιντούρες... και με πολλές παιδικές θαλασσινές ζωγραφιές! (Ναι, καλέ, θα σας κεράσουμε και το «κάτι-τίς» μας...) • Το Σάββατο 22 Ιουλίου (στα σπίτια των Μαυροπουλαίων, στα Κομιανάτα, στο χωριό Σταυρός) στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του λεγόμενου «ΣΧΟΛΕΙΟ των ΧΡΩΜΑΤΩΝ» θα κάνουμε μια μικρή γιορτή, με κύριο θέμα την παρουσίαση Κερκυραϊκών συνταγών (!) που συνέλεξαν η Μαριάτζελα, η Λυδία και η Ίριδα! • Ακόμα θα σας δείξουνε τις σχετικές ζωγραφιές που φτιάξαμε... και θα σας εξηγήσουμε τις διαδικασίες που έκαναν για να πραγματοποιήσουμε αυτή την «υποδειγματική» πρώτη «έκδοσή» μας, με τίτλο... «Η μαμά τα κάνει θάλασσα στην κουζίνα»! Σας υπενθυμίζουμε ότι -σε προηγούμενες δραστηριότητες μας - μεταξύ άλλων – σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε φιγούρες καραγκιόζη, είχαμε στήσει «μπερτέ» και είχαμε πραγματοποιήσει παράσταση! ...Ενώ την περσινή χρονιά προετοιμάσαμε, στείσαμε και πραγματοποιήσαμε έκθεση ζωγραφικής με θέμα τους ήρωες του 1821! 
Αυτή τη φορά θέλουμε να πειραματιστούμε, να οργανώσουμε και να πραγματοποιήσουμε μία «Έκδοση»! Βρήκαμε λοιπόν, ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, τις μαγειρέψαμε στο σπίτι μας, ζωγραφίσαμε ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ και οργανώσαμε την όλη «Δράση» (!) με τίτλο... «Η μαμά τα κάνει θάλασσα στην κουζίνα»! • ΕΛΑΤΕ να σας δούμε (προτού φύγουμε για Αθήνα) ...να περάσουμε ΜΑΖΙ ένα ωραίο «απόγευματόβραδο»... και να σας κεράσουμε και το «κάτι-τίς» μας! Θα γίνουν δεχτά  προσφερόμενα - αλλά όχι απαραίτητα - γλυκά, φρούτα, φυσικοί χυμοί, παγωτά κλπ. Απαραίτητα είναι όμως, τα χαμόγελα και η καλή σας διάθεση! Φυσικά (αν έχετε την ευκαιρία) μπορείτε να μας φέρετε και τις δικές σας (μαγειρεμένες) ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ να τις δοκιμάσουμε...)
•Τόπος συνάντησης, η αυλή μας, στο «ΣΧΟΛΕΙΟ των ΧΡΩΜΑΤΩΝ», στα σπίτια των Μαυροπουλαίων, στα φημισμένα Κομιανάτα, στο χωριό Σταυρός. Ώρα προσέλευσης 8.30 μμ. (να προλάβετε και λίγο φως... και να δείτε και τη φημισμένη δύση του Ήλιου από τα σπίτια των ...Blackbird.
Σας περιμένουμε με αγάπη. Μαρία Αγγελική (Mavro) - Λυδία Παναγιώτα (Logo) - Ίριδα Ειρήνη. Στη γιορτή (φυσικά) συμμετέχει και ο μικρός Ορέστης (Mavro)