Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις στο Βίδο, κινδυνεύουν οι κατασκηνώσεις στα Γουβιά

Βίδο
19 Ιουλίου 2017 / 08:29
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις πρώτες αναταράξεις λόγω της οριακής της πλειοψηφίας άρχισε να βλέπει η δημοτική αρχή, σε ένα θέμα με κοινωνικό αντίκτυπο, όπως αυτό των παιδικών κατασκηνώσεων.

Για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια το Βίδο δεν θα φιλοξενήσει τις κατασκηνώσεις του καλοκαιριού. Στο σημείο αυτό έφθασε ο Δήμος, μετά από την έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά των προμηθευτών τροφίμων και των μαγείρων για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.
Όπως ενημέρωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο χθες, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Σκούπουρας, Γιώργος Ραιδεστινός και Ηλίας Παντελιός, απευθύνθηκαν σε μεγάλους και μικρότερους επιχειρηματίες τροφίμων, ντόπιους και μη, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο λόγος της απροθυμίας συνεργασίας με το Δήμο, όπως είπε ο Η. Παντελιός, αρμόδιος των Οικονομικών, είναι η δοκιμασία της γραφειοκρατίας που καλείται ο προμηθευτής να περάσει και των τυπικών υποχρεώσεων που οφείλει να ανταποκριθεί μέχρι τελικά να πληρωθεί. Ο Γ. Ραιδεστινός, απέδωσε τις ευθύνες της καθυστέρησης της όλης διαδικασίας στην Αποκεντρωμένη, αφού η υπηρεσίες του Δήμου είχαν ξεκινήσει από αρχές Απριλίου. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι το "τέρας" της Γραφειοκρατίας δεν γεννήθηκε χθες.

Γιώργος Ραιδεστινός

Η δημοτική αρχή επικρίθηκε σφοδρά από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με κοινό τόπο την ολιγωρία του Δήμου. Ο Νίκος Χειρδάρης μάλιστα από την παράταξη της Μερόπης Υδραίου, σημείωσε ότι στο χώρο των κατασκηνώσεων του Βίδου δεν είχαν ξεκινήσει καν εργασίες καθαρισμού και προετοιμασίας, πριν ακόμα δημιουργηθεί το ζήτημα του διαγωνισμού για τη σίτιση.

Υπάρχουν και χειρότερα όμως. Οι κατασκηνώσεις "Στ. Δεσύλλας" στα Γουβιά, οι οποίες λειτουργούν ήδη από χθες, διατρέχουν κίνδυνο να διακόψουν τη λειτουργία τους λόγω του ίδιου προβλήματος, δηλαδή της έλλειψης προμηθειών και μάγειρα.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα 32 άτομα που βρίσκονται ήδη εκεί, 21 παιδιά με ειδικές ανάγκες και 11 συνοδοί, ενδέχεται να μαζέψουν τα πράγματά τους!
Σημειώνεται ότι για τις πρώτες 2-3 ημέρες λειτουργίας και μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα του προμηθευτή και του μάγειρα, τη σίτιση έχει αναλάβει ο ΚΟΙΣΠΕ.

Η εισήγηση του αντιδημάρχου Ανδρέα Σκούπουρα ήταν να προχωρήσουν σε απευθείας ανάθεση, η οποία προϋποθέτει ματαίωση του διαγωνισμού που λήγει σήμερα. Μάλιστα διευκρίνησε ότι με απευθείας ανάθεση, βάσει νόμου, μπορεί να διατεθεί ποσόν μέχρι 20.000€, που καλύπτει τις ανάγκες σίτισης μόνον για μία κατασκήνωση, αυτή των Γουβιών.  

Η αντίδραση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ήταν έντονη, οι τόνοι ανέβηκαν και η εισήγηση καταψηφίστηκε. Η πρόταση της δημοτικής παράταξης της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που επικράτησε τελικά, ήταν να δοθεί μια ολιγοήμερη παράταση μέχρι 20 Ιουλίου ώστε να καταβληθούν προσπάθειες ανεύρεσης προμηθευτή από όλους τους δημοτικούς συμβούλους και έτσι να αποφευχθεί το δεύτερο "λουκέτο" στις κατασκηνώσεις των Γουβιών.      

Έντονη ήταν η αντίδραση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας Ανδρέα Σκούπουρα, ο οποίος και καταψήφισε την πρόταση για παράταση, ενώ η είδηση θορύβησε αμέσως τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων ΑμεΑ Σπύρο Ζουμπουλίδη, ο οποίος έσπευσε στη αίθουσα "Ευαγόρας Παλληκαρίδης" που συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποτρέψει τις εξελίξεις και τελικά πείσθηκε να αναμένει την ύστατη προσπάθεια ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο των κατασκηνώσεων στα Γουβιά. 

Σπύρος Ζουμπουλίδης

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.