Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον Εισαγγελέα & την Επιθεώρηση Εργασίας στρέφεται το σωματείο οδηγών τουρισμού

Τουριστικά λεωφορεία
12 Ιουλίου 2017 / 17:20

Πιέσεις και απειλές για εξαντλητικά ωράρια καταγγέλλει και φέτος το Σωματείο Οδηγών των εν Κέρκυρα τουριστικών επιχειρήσεων, παρά τη συμφωνία που είχαν με τα τουριστικά γραφεία.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το έγγραφο-διαμαρτυρία που αποστέλλουν προς το γραφείο κίνησης τουριστικών γραφείων με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα, την Επιθεώρηση Εργασίας, την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας (τμ. Τροχαίας), το Εργατικό Κέντρο, τα ΜΜΕ και τον AOCTA αναφέρει:

«Με μεγάλη λύπη και ενώ είμαστε στη μέση της τουριστικής σεζόν διαπιστώνουμε ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών από ορισμένα τουριστικά γραφεία με αυξημένο όγκο εργασίας έχει πάει στο καλάθι των αχρήστων. Η συμφωνία αυτή για όσους δεν γνωρίζουν μεταξύ άλλων αναφερόταν στα ωράρια των οδηγών τουριστικών λεωφορείων.

Κίνδυνος ατυχήματος

Καταγγέλλουμε ότι αυτή την στιγμή οι υπεύθυνοι των γραφείων κίνησης (των τουριστικών γραφείων) πιέζουν και απειλούν τους οδηγούς και τους σπρώχνουν σε εξαντλητικά ωράρια τα οποία ξεπερνούν τις 18-20 ακόμα και τις 30 ώρες συνεχούς εργασίας χωρίς να σκέφτονται τις ανθρώπινες αντοχές και τις συνέπειες αυτής της πράξης. Επίσης, τους καταγγέλλουμε ότι σε συνεργασία με ορισμένους οδηγούς (εμείς αυτούς δεν τους αποκαλούμε συναδέλφους) εξαναγκάζουν με το σύστημα τις άνισης κατανομής εργασίας τους υπόλοιπους να παρανομήσουν με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που μεταφέρουν αλλά και των υπολοίπων που κινούνται στο οδόστρωμα.
Εμείς θεωρούμε εγκληματική πράξη αυτό που συμβαίνει στον κλάδο μας, θα πρέπει να γνωρίζουν οι κύριοι αυτοί (γραφείο κίνησης) ότι, σε περίπτωση ατυχήματος έχουν την κύρια ευθύνη.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».