Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φωτιές άναψε αναδρομική ανάρτηση για ένα ακόμα τουριστικό τρένο στην πόλη της Κέρκυρας

Τουριστικό τρένο
06 Ιουλίου 2017 / 10:48
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Με μηνύσεις απειλεί site και σκευωρούς η εταιρεία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Φυτίλια μπήκαν στους κύκλους του τουρισμού μετά από ηλεκτρονικό δημοσίευμα, περί αδειοδότησης από το Υπουργείο Τουρισμού της δρομολόγησης (δεύτερου) τουριστικού τρένου.  
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Tornosnews.gr «Με απόφαση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά εγκρίθηκε  η θέση σε κυκλοφορία Τουριστικού Τραίνου από την ΤΣΟΚΑΣ - ΚΑΛΟΥΔΗΣ Ε.Π.Ε. Corfu Sightseeing & Tours στην περιοχή της πόλης της Κέρκυρας.
Η εγκριθείσα ειδική διαδρομή έχει ως εξής: Αφετηρία και Στάση 1 στην Αγωνιστών Πολυτεχνείου, κατόπιν στις οδούς Βίκτωρος Δούσμανη, Καποδιστρίου, Λεωφόρος Δημοκρατίας, περιμετρικά της κολώνας Douglas, Λεωφόρος Δημοκρατίας, Αθηναγόρα Καββάδα, Ιάσωνος και Σωσιπάτρου, 1η πάροδος Ιάσωνος και Σωσιπάτρου, 1η πάροδος Αθηναγόρα Καββάδα, Αθηναγόρα Καββάδα, Φαιάκων, Αρήτης, Ανάληψης, Φαιάκων, Εμμανουήλ Θεοτόκη, Λεωφόρος Δημοκρατίας, στάση 2 έναντι του ξενοδοχείου ‘’PALACE MON REPO΄΄ (περιοχή Ανεμόμυλος) επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, και τερματισμός Αγωνιστών Πολυτεχνείου».

Δεδομένης της εκρηκτικής κατάστασης που σοβεί τα τελευταία δύο χρόνια με τη δρομολόγηση των περιηγητικών λεωφορείων ανοικτού τύπου και των διαστάσεων διχασμού που έχει πάρει στους κόλπους των επαγγελματιών του τουρισμού, το δημοσίευμα έγινε viral.
 
Οι αντιρρήσεις
 
Υπενθυμίζεται ότι στην ευρεία σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη  και του Δημάρχου, η πλειονότητα των επαγγελματιών του τουρισμού απαίτησαν από την αυτοδιοίκηση να πάρει μέτρα για «φρένο» στις περιηγητικές άδειες που εκτός του έντονου ανταγωνισμού, επιβαρύνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Επανειλημμένες εξάλλου είναι οι εκκλήσεις των επαγγελματιών για την εφαρμογή κανονιστικού πλαισίου από το Δήμο, το οποίο έχει μεν καταρτιστεί, δεν έχει όμως βρει το δρόμο του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού πρέπει να πάρει το «πράσινο φως» από το Φορέα Διαχείρισης της UNESCO. 
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Αναστασόπουλος πάντως δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι για την αδειοδότηση που αναφέρει το δημοσίευμα, η οποία βέβαια, με το υπάρχον καθεστώς, περνάει από τα γραφεία του Δήμου, μόνον για τη βεβαίωση περί της βατότητας των οδών και της χιλιομετρικής απόστασης.
Άγνοια δήλωσε και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Καββαδίας, ο οποίος μάλιστα υπογράμμισε ότι θα ήταν ούτως ή άλλως αντίθετος, γιατί θα επιβάρυνε την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της κυκλοφορίας. Πρόσθεσε δε ότι διαφωνεί με τη χορήγηση οποιασδήποτε άδειας από οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον Δήμο.

Στη «Διαύγεια» ωστόσο υπάρχει μια χορήγηση άδειας για τουριστικό τρένο από τον Απρίλιο, η οποία όμως ανακλήθηκε μετά από ένα μήνα «για το γεγονός ότι η εκμεταλλεύτρια εταιρεία δεν προσκόμισε τα αιτούμενα δικαιολογητικά», όπως αναγράφεται στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου.  
 
Καλούδης: Αρκετά με τις κακοήθειες 
 
Ο επιχειρηματίας Βασίλης Καλούδης απαντά ότι η ίδια η εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει την άδεια, για να μην δημιουργήσει συγκρούσεις. Είχε βέβαια διαβάσει το δημοσίευμα και ήταν αγανακτισμένος. Σε δήλωσή του στην Ενημέρωση αποδίδει στοχευμένα κίνητρα στα δημοσιεύματα: «Οι γνωστοί κύκλοι διοχετεύουν ψευδείς ειδήσεις με σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εταιρεία. Το υπουργείο Τουρισμού δεν δίνει άδειες για τουριστικά τραίνα πια και δεν γνωρίζω τίποτα για την άδεια που αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Η εταιρεία κατόπιν συνεννόησης με τον νομικό της σύμβουλο, σκοπεύει να υποβάλλει μηνύσεις για συγκεκριμένα άτομα και για το συγκεκριμένο site και δεν θα επιτρέψει σε κανένα να της δημιουργήσει πρόβλημα».
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.