Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα μπράβο της Ν. Πανδή στους κερκυραίους αθλητές & μουσικούς

Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας
04 Ιουλίου 2017 / 13:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Φέτος ο Ιούλιος με τον ερχομό του, έφερε σημαντικές διακρίσεις για την Κερκυραϊκή νεολαία, στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

«Συνεχίστε να μας κάνετε υπερήφανους» προτρέπει με ανοικτή επιστολή της η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή, τους νέους αθλητές και μουσικούς που ξεχώρισαν: «Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου Ε/Ν, που έλαβε χώρα 1 & 2 Ιουλίου, στο Πιτέστι της Ρουμανίας η Κέρκυρα πανηγύρισε δύο χρυσά μετάλλια, Ματζουρογιάννης και Νεράντζης, και δύο χάλκινα, Μονόπωλης και Δόση. Μάλιστα ο Ματζουρογιάννης, στο μήκος, εκτός απ’ το χρυσό μετάλλιο πήρε και το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ξεπερνώντας το αντίστοιχο όριο.
Στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στη Βενετία, 30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου, η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας απέσπασε δύο χρυσά μετάλλια στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ, ένα για την κατηγορία στην οποία διαγωνίζονταν και ένα για το σύνολο του φεστιβάλ.



Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας, για την Κερκυραϊκή νεολαία, και αποτελούν έμπρακτη απόδειξη ότι η νεολαία μας μπορεί και επικαιροποιεί την έννοια των αξιών του πολιτισμού και του αθλητισμού, ως δημιουργία σε υψηλό επίπεδο, που κατακτάται μέσω της συλλογικής και επίμονης προσπάθειας. Το αποτέλεσμα αυτό προφανώς έχει διαμορφωθεί και διαμορφώνεται απ’ την παρεχόμενη στους νέους μας παιδεία και έρχεται απέναντι στη σημερινή κρίση των αξιών, που έχει ορατές επιπτώσεις και στη σημερινή νεολαία.

Για τον παραπάνω λόγο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, στα παιδιά μας, που μας κάνουν υπερήφανους, στις οικογένειές τους που τα υποστηρίζουν και στους προπονητές, γυμναστές, μαέστρους, μουσικούς και όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού και του πολιτισμού του νησιού, που διαμορφώνουν συνθήκες για την εξέλιξη και διάκριση της
νεολαίας.
Συνεχίστε να μας κάνετε υπερήφανους».