Έκθεση Ζωγραφικής και Ψηφιδωτών στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έκθεση Ζωγραφικής της Patricia de la Fargue και Ψηφιδωτών της Alyson Deleglise διοργανώνεται στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη.

03
Ιουλίου / 2017

Οι δύο καλλιτέχνιδες διαμένουν εδώ και πολλά χρόνια στην Κέρκυρα, αντλώντας την έμπνευσή τους από την ομορφιά της κερκυραϊκής ζωής. Καλλιτεχνικά ώριμες πια, παρουσιάζουν τα έργα τους στο κοινό του νησιού, σε συνεργασία με την Κερκυραϊκή Πινακοθήκη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 και ώρα 20:00, στην αίθουσα των Περιοδικών Εκθέσεων της Πινακοθήκης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 Αυγούστου 2017.
Ώρες επίσκεψης: 09.00-14.00 και 18.00-21.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, Ιωάννου Θεοτόκη 77, 49132 Κέρκυρα, Τηλ.: 26610 41085, Fax: 26610 22544, e-mail:  info@corfuartgallery.com, www.corfuartgallery.com.
PATRICIA DE LA FARGUE
Η Πατρίτσια ντε λα Φαργκ (Patricia de la Fargue) είναι μόνιμη κάτοικος Κέρκυρας από το 2003, ενώ διατηρεί το εργαστήριό της κοντά στην Κασσιόπη. Εμπνεόμενη από τη ζωή γύρω της και από τα χρώματα της Κέρκυρας, απεικονίζει στα έργα της την ήρεμη και λιτή ομορφιά της κερκυραϊκής ζωής. Ζωγραφίζει κυρίως με ακουαρέλες και υδατοδιαλυτά χρώματα λαδιού.
 
• Γεννήθηκε στο Πεκίνο (Κίνα) το 1936
• Σπούδασε στον Καναδά, την Ελβετία και την Αγγλία
• Μετανάστευσε στη Ζιμπάμπουε (παλαιά Ροδεσία) και παντρεύτηκε έναν καπνοκαλλιεργητή το 1958
• Τα χρόνια που έζησε στην καπνοφυτεία είχε την ευκαιρία να εξελίξει το πάθος της για τη ζωγραφική. Πηγή έμπνευσης η ζωντάνια της Ζιμπάμπουε, τα χρώματα της αφρικανικής υπαίθρου και οι ντόπιοι κάτοικοι.
• Είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος, έχει παρακολουθήσει ωστόσο κάποια μαθήματα ζωγραφικής κοντά στους Titta Fasciati (Νότια Αφρική) και West Dean (Αγγλία)
• Παρουσίασε πολλές φορές έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Εθνική Πινακοθήκη και Έκθεση Κληρονομιάς της Ζιμπάμπουε.
Αυτή είναι η πρώτη της ατομική έκθεση στην Κέρκυρα. Κεντρικό θέμα της δουλειάς της, με τίτλο «Μια ζωή γεμάτη χρώμα», είναι η ομορφιά της Κέρκυρας. Είναι μέλος της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης από το 2016.
ALYSON DELEGLISE
Η Άλισον Ντελεγκλίζ Τζένκινς (Alyson Deleglise Jenkins) αγάπησε την Κέρκυρα ήδη από την πρώτη της επίσκεψη το 1976, ενώ από το 1994 είναι μόνιμη κάτοικος του νησιού. Τα τελευταία 25 χρόνια η ίδια και ο σύζυγός της έχουν αφοσιωθεί στην αναπαλαίωση ενός ερειπωμένου αγροτόσπιτου στο Λαύκι της Κέρκυρας και στη δημιουργία ενός πολύχρωμου και παραγωγικού κήπου. Η ενασχόληση με την τέχνη του ψηφιδωτού είναι αποτέλεσμα της αγάπης και του πάθους της γενικότερα για το χρώμα, το σχήμα, την υφή και τα αντικείμενα που βρίσκει στους περιπάτους της. Είναι μέλος της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης από το 2016.  
• Γεννήθηκε στο Κέιμπριτζ (Αγγλία) το 1960
• Μεγάλωσε και σπούδασε στην πόλη Zug της Ελβετίας
• Αρχικά ακολούθησε το αντικείμενο των σπουδών της και εργάστηκε ως νοσοκόμα, αργότερα όμως ασχολήθηκε με την τουριστική βιομηχανία
• Έζησε και εργάστηκε σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Κύπρος, η Αυστρία, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Χονγκ Κονγκ, η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Αίγυπτος, η Νότια Αφρική και βέβαια πολλοί ελληνικοί προορισμοί, συμπεριλαμβανομένης της Κέρκυρας
• Είναι αυτοδίδακτη ψηφιδογράφος, έχει παρακολουθήσει ωστόσο κάποια μαθήματα στη Σχολή Ψηφιδωτού της Luciana Notturni (παραδοσιακά ψηφιδωτά της Ραβέννας) και στους Marcello de Melo (δομικό ψηφιδωτό), Sonja King και πιο πρόσφατα στον Dino Maccini (τρισδιάστατο ψηφιδωτό)
• Μέσα από τις διαφορετικές εικαστικές κατευθύνσεις στις οποίες εκπαιδεύτηκε, η τεχνική της συνεχώς εξελίσσεται
• Στην κατασκευή των ψηφιδωτών της χρησιμοποιεί όλα τα παραδοσιακά υλικά, ενώ έχει ιδιαίτερη προτίμηση στα ευτελή υλικά
• Έχει ανταποκριθεί με επιτυχία σε πολλές και διαφορετικές παραγγελίες πελατών της
• Η παρούσα έκθεση αποτελεί την πρώτη ατομική παρουσίαση έργων της στην Κέρκυρα.