Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Γλυκερία και ο Γιάννης Κότσιρας στο Παλαιό Φρούριο

Γλυκερία
28 Ιουνίου 2017 / 12:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Γλυκερία και ο Γιάννης Κότσιρας για πρώτη φορά μαζί στο Παλαιό Φρούριο την Παρασκευή 7 Ιουλίου και ώρα 21:30 μαζί με τη Φιλαρμονική του Γαστουρίου και τη χορωδία Αχαράβης στο μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού.

Η παράσταση που έδωσαν οι παραπάνω συντελεστές στο θέατρο Παλλάς το Μάιο για τον εορτασμό των 153 χρόνων από την ένωση των Επτανήσων με την υπόλοιπη Ελλάδα, αφού περάσει από τα Γιάννενα θα παρουσιαστεί στο Κερκυραϊκό κοινό που θα έχει την ευκαιρία να δει μια σπουδαία από κάθε άποψη καλλιτεχνική σύμπραξη!
Γλυκερία και Γιάννης Κότσιρας, με εκπληκτική χημεία πάνω στη σκηνή, δημιουργούν ένα μεθυστικό μουσικό κοκτέιλ που άλλοτε γίνεται ροκ, τζαζ και ποπ, άλλοτε έντεχνο και λαϊκό με ξέφρενους ρυθμούς και μοναδικές ερμηνευτικές στιγμές!
Γνωστά και αγαπημένα λαϊκά τραγούδια μέσα από τη φωνή της Γλυκερίας, συναντούν τα τραγούδια του λυρισμού του Κότσιρα και μαζί με 50 μουσικούς και 60 χορωδούς εγγυούνται στο Κερκυραϊκό κοινό μια ακόμα υψηλού επιπέδου παράσταση δείγμα της σπουδαίας δουλείας που γίνεται κυρίως από τον αρχιμουσικό Σπύρο Ράλλη  αλλά και τη μαέστρο της χορωδίας Αγάθη Κοσκινά.
Η παράσταση που καταχειροκροτήθηκε από το Αθηναϊκό κοινό αποσπώντας για ακόμα μια φορά εκπληκτικές κριτικές εγκαινιάζει τη συνεργασία των φορέων με το καθιερωμένο seven festival, μια συνεργασία που θα μας χαρίσει ακόμα 3 παραστάσεις το φετινό καλοκαίρι !!!   
Οι συντελεστές μας υπόσχονται μια 'νύχτα μαγική και ονειρεμένη'(Τσιτσάνης) στην 'όμορφη πόλη'(Θεοδωράκης) του νησιού μας.
Μας καλούν να ταξιδέψουμε 'στων αγγέλων τα μπουζούκια' (Νικολόπουλος) με 'ραγισμένες καρδιές με το μπαγλαμαδάκι' (Παπάζογλου) ακούγοντας 'Σμυρναίικα Τραγούδια' (Θαλασσινός) για να κατέβουμε 'το σκαλοπάτι' (Τσιτσάνης) που θα μας οδηγήσει μέσα από 'εφτά τραγούδια' (Χατζιδάκις) στην 'Αλεξάνδρεια'(Ρεμπούτσικα) για να χορέψουμε ταγκό με 'τα απογεύματα τ' άδεια' (Φωτιάδης), αφού πρώτα απολαύσουμε ' το τσιγάρο' (Ρεμπούτσικα).
Ένα δίωρο αφιέρωμα στην αυθεντική Ελληνική μουσική με γνήσιο Κερκυραϊκό ηχόχρωμα...
Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Σπύρος Ράλλης
Διεύθυνση χορωδίας: Αγάθη Κοσκινά
Επιμέλεια παραγωγής : Νίκος Δημητρόπουλος