Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Έφυγε» ο Τάκης Μπογδάνος

Κερκυραϊκός αθλητισμός
23 Ιουνίου 2017 / 19:37
Σπύρος Πίκουλας

Φωχότερη έγινε η αθλητική Κέρκυρα, αφού ένα πολύ σημαντικό μέλος της έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό,

τόσο στο χώρο του ποδοσφαίρου όσο και του κρίκετ, αφού υπηρέτησε με πίστη και μεγάλη αγάπη και τα δυο αθλήματα.
Ο Τάκης Μπογδάνος, από μικρή ηλικία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο και εντάχθηκε στη Χαλκηδόνα (Πειραιώς), για να επιστρέψει στο νησί τη δεκαετία του ΄60 και να ενταχθεί αρχικά στον Αστέρα και στη συνέχεια στον Κερκυραϊκό, που μετατράπηκε σε ΑΟ Κέρκυρα και έγινε μέλος της «χρυσής εποχής» της ομάδας, που από το 1968 ανέβηκε στη Β΄ Εθνική, με βάση τους κερκυραίους παίκτες.
Όμως όταν ζεις στην πόλη και το κρίκετ είναι μέρος της κουλτούρας και του αθλητισμού του νησιού, δε μένεις εκτός και ο Τάκης μπήκε στο χώρο, ήταν από τους κορυφαίους που έβγαλε το νησί, αρχηγός της Εθνικής ομάδας, ιδρυτικό μέλος του Φαίακα και του Αχιλλέα, με τα χρώματα των οποίων και αγωνίστηκε.
Η παράλληλη απασχόλησή του με ποδόσφαιρο και κρίκετ ήταν μέρος της ζωής του, αφού λάτρευε και τα δύο και δεν άφηνε το ένα για το άλλο. Μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν και προπονητής στο ποδόσφαιρο, με τον Αστέρα να είναι η μεγάλη του αγάπη και να τον δει να αγωνίζεται στη Δ΄ Εθνική.
Σε όλα αυτά μύησε και τον γιο του, τον οδοντογιατρό Διονύση Μπογδάνο, που ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του στο κρίκετ και σ το ποδόσφαιρο, έχοντας όμως σαν προτεραιότητα την μόρφωση και τις σπουδές, αλλά το μήλο λένε ότι πέφτει από τη μηλιά, και ο γιος του Τάκη ήταν εξίσου καλός και στο ποδόσφαιρο και στο κρίκετ.
Πέραν αυτών, το ήθος, η καλοσύνη, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η θέληση να βοηθήσει αφιλοκερδώς τον αθλητισμό στο νησί, ήταν από τα κύρια χαρακτηριστικά του Τάκη, ο οποίος μπορεί να μην βρίσκεται ανάμεσά μας, όμως θα μείνει στη μνήμη των φίλων του αθλητισμού για πάντα, γιατί σπανίζουν τέτοιοι άνθρωποι.   
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια