Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εύκολη νίκη στην πρεμιέρα των playoff για τη Σχερία

ΕΣΚΑΒΔΕ
22 Ιουνίου 2017 / 20:22
Σπύρος Πίκουλας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Με το δεξί ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης τους αγώνες μπαράζ για άνοδο στην Α2 μπάσκετ γυναικών η Σχερία, κόντρα στην ΑΓΕ Πιερίας,

όπου πήρε εύκολη νίκη με 52-31 σε ένα ματς με διακυμάνσεις, στο Γεντι Κουλέ, στο κλειστό γήπεδο του Επταπυργίου.
Η κερκυραϊκή ομάδα μπήκε καλά στο ματς, αλλά ήταν άστοχη, είχε όμως εξαιρετική αμυντική λειτουργία στο πρώτο δεκάλεπτο όταν και δέχθηκε μόλις πέντε πόντους, για να προηγηθεί με 5-11. Στις αρχές του β΄ δεκαλέπτου η Σχερία ανέβασε το σκορ στο 14-5, αλλά κάπου εκεί κόλλησε επιθετικά, η ΑΓΕΠ με ένα σερί 10-0 προηγήθηκε στο 15΄ με 15-14, αλλά ως εκεί. Ως το τέλος του ματς η Σχερία δεν έχασε την πρωτοπορία, έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 24-15 κάνοντας το δικό της σερί 10-0.
Στην επανάληψη η ΑΓΕΠ προσπάθησε να μειώσει και να μπει στο ματς, η Σχερία ψύχραιμη κράτησε τη διαφορά και στο 30΄ έκλεισε το δεκάλεπτο με 34-27. Στο πρώτο τρίλεπτο του τέταρτου δεκάλεπτου, ένα σερί 9-0 ξεκαθάρισε την κατάσταση και με σφικτή άμυνα μεγάλωνε τη διαφορά και έφτασε στο 52-31 με τα κορίτσια από την Κατερίνη να πετυχαίνουν μόλις 4 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο.     
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι με πολλές παίκτριες παλιές, που είχαν παρατήσει το μπάσκετ και βρέθηκαν ξανά στο παρκέ για να ενισχύσουν την προσπάθεια ανόδου, εμφανίστηκε η κερκυραϊκή ομάδα. Λύδα  Βεντούρα, Βανέσα Μάνδυλα που την εποχή της Α2 ξεχώριζαν στην κατηγορία, ήταν εκεί μαζί με τις Ντίνα Μυρώνη, Κωνσταντίνα Θεοδότου, Τζούλια Παναγιωτίδου, Ευγενία Μπεσίρη, Πόπη Καλούδη, Αθηνά Νερατζάκη, Χρύσα Παπακώστα, Κωνσταντίνα Γυμνοπούλου, Εύη Μιχαλάκη και Χριστίνα Ματθαιοπούλου.
Επόμενο ματς της Σχερίας το βράδυ της Πέμπτης στις 20:30 με τον ΠΟ Ν. Μουδανιών.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια