Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υποχρεωτικά ένας παίκτης κάτω των 18 στην Α1

Κώστας Σουλάνης
21 Ιουνίου 2017 / 20:25
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι προκηρύξεις των τοπικών πρωταθλημάτων μπορεί να μην έχουν «συζητηθεί» με τα σωματεία ακόμη, για τη σεζόν που έρχεται,

συνήθως όμως δεν έχουμε κάποιες σημαντικές αλλαγές ή τροποποιήσεις. Αυτό που έλειπε τα τελευταία χρόνια ήταν η δέσμευση των σωματείων να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά στην ενδεκάδα 1-2 παιδιά κάτω των 18 χρόνων, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα εξέλιξης σε παιδιά, παράλληλα δε να αξιοποιούνται οι νεαροί παίκτες, αφού φτάσαμε στο σημείο ομάδες να χρησιμοποιούν παίκτες άνω των 40, 50 ακόμα και 60 ετών.
Ένας άνθρωπος που έχει παίξει χρόνια ποδόσφαιρο στην ΑΕΛ, έχει χρηματίσει διαιτητής στο νησί, με μεγάλη επιτυχία και σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΚ, ο Κώστας Σουλάνης, γνωρίζει πολύ καλά πόση σημασία έχει οι ομάδες υποχρεωτικά να χρησιμοποιούν και κάποιους «μικρούς» σε ηλικία ποδοσφαιριστές, από την θητεία του σαν υπεύθυνος των μικτών της ΕΠΣΚ, που επί των ημερών του έκαναν σπουδαία πορεία.
Η άποψή του και κυρίως η υπενθύμιση για όλα αυτά, έχει σημασία, γιατί έχουμε συνηθίσει εδώ στο νησί, να έρχονται συμπληρωματικές προκηρύξεις που αλλοιώνουν πολλές φορές τη θέληση των σωματείων, αφού με τη δήλωσή συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα, έχουν ενημερωθεί για την προκήρυξη και έχουν συμφωνήσει, όχι όμως με οποιεσδήποτε αλλαγές που τυχόν γίνουν αργότερα.
Ο Κώστας Σουλάνης όπως αναφέρει για ενημέρωση επισημαίνει:
1) Με βάση την προκήρυξη άρθρο 19 παράγραφος 11, στην Α1 οι ομάδες πρέπει υποχρεωτικά να έχουν στην ενδεκάδα (1) έναν ποδοσφαιριστή κάτω των 18ο χρονών.
2) Άρθρο 23 παράγραφος 9, η Ε.Π.Σ. Κέρκυρας θα καλύψει το σύνολο των εξόδων της Διαιτησίας των Αγώνων της Β ΚΑΤΗΓΟΡΊΑΣ.
Θα ισχύουν και τα δύο; Γιατί ακούω διαφωνίες και τα σωματεία κάνουν μεταγραφές και οικονομικό προγραμματισμό. Τη γνώμη των Σωματείων επιθυμώ, γιατί αυτά με εξέλεξαν και οφείλω να σέβομαι την άποψή τους και δημοκρατικά να την ακολουθήσω.

Όπως μάλιστα μας ενημέρωσε αυτά είναι στην προκήρυξη του 2016-2017 και θα ισχύσουν την φετινή περίοδο. 
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια