Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μ. Υδραίου: Ο Δήμος έπρεπε να έχει τελειώσει με τα μέτρα πυροπροστασίας!

Πυρκαγιές
21 Ιουνίου 2017 / 12:30

Τον Περιφερειακό Διοικητή Ιονίων Νήσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ευθύμιο Γεωργακόπουλο επισκέφθηκε την Τρίτη, η επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ»,

Μερόπη Υδραίου με τους δημοτικούς συμβούλους Δημήτρη Μεταλληνό και  Νίκο Καλόγερο, προκειμένου να ενημερωθούν για ζητήματα πυροπροστασίας που αποτελούν ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης

Υπάρχει χρηματοδότηση

Τα ερωτήματα από πλευράς της κ. Υδραίου και των συνεργατών της κινήθηκαν γύρω από τους απαραίτητους καθαρισμούς κοινόχρηστων χώρων, οικοπεδικών εκτάσεων πλησίον οικισμών καθώς και της αγροτικής οδοποιίας στα χωριά μας, που έπρεπε να είχαν ήδη ολοκληρωθεί από πλευράς Δήμου ενόψει της επικίνδυνης για εμφάνιση πυρκαγιών καλοκαιρινής περιόδου. Ακόμα, η κα Υδραίου τόνισε ότι εφόσον υπάρχει ετήσια χρηματοδότηση της τάξεως των 300.000,00 ευρώ για θέματα πολιτικής προστασίας από το Αρμόδιο Υπουργείο, είναι υποχρέωση αλλά και ανάγκη ο Δήμος να φροντίσει για διαχρονικά προβλήματα που πολλές φορές έχει φέρει η παράταξή της στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως είναι η απαραίτητη για την ζωή και την ασφάλεια των συνδημοτών μας αλλά και των περιουσιών τους, εκπόνηση σχεδίου εκκένωσης τόσο της πόλης όσο και των χωριών μας, καθώς και η επισκευή, η συντήρηση και ο καθαρισμός δεξαμενών αλλά και η αντικατάσταση κρουνών όπου είναι απαραίτητο καθ’ υπόδειξη της Πυροσβεστικής.

Ο εξοπλισμός στα Διαπόντια νησιά

Έγινε, επίσης, συζήτηση για την κατάσταση των Διαπόντιων Νησιών μας από πλευράς επάρκειας σε υλικοτεχνική υποδομή, εξοπλισμού και μέσων για την αντιμετώπιση φαινομένων πυρκαγιάς, αφού κανένας δεν θα ήθελε να επαναληφθεί το περσινό περιστατικό κατά το οποίο κινδύνεψε να κατακαεί το νησί των Οθωνών, όπου χάρη στην άμεση επέμβαση του πυροσβεστικού σώματος και της ευνοϊκής κατεύθυνσης των ανέμων, ευτυχώς η κατάσταση δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία. Ο Περιφερειακός Διοικητής διαβεβαίωσε την κ. Υδραίου και τους συνεργάτες της ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι καθ’ όλα έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε συμβάν παρουσιαστεί και προς το σκοπό αυτό έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα το προσωπικό, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει ακόμα και σε δύσκολες περιστάσεις.

Τέλος, η κ. Υδραίου και οι Δημοτικοί της Σύμβουλοι ευχαρίστησαν τον Περιφερειακό Διευθυντή και στο πρόσωπό του όλες τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος για την ανεκτίμητη προσφορά τους και το λειτούργημα που επιτελούν για την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και ασφάλειας αλλά και τη διαφύλαξη των περιουσιών των συνανθρώπων μας ,πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες και με ελλιπή μέσα.