Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η υπηρεσία Καθαριότητας ζητά απ΄τους δημότες να «βάλουν πλάτη»

ΠΟΕ-ΟΤΑ
20 Ιουνίου 2017 / 14:39

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων ζητείται από την Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κέρκυρας,

λόγω των καταλήψεων αμαξοστασίων και της απεργίας που έχει εξαγγελθεί από την ΠΟΕ ΟΤΑ με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα απασχόλησης των συμβασιούχων. Έτσι για τις μέρες που θα υπάρχει συγκέντρωση μεγάλου όγκου σκουπιδιών και έως ότου ομαλοποιηθεί η αποκομιδή τους, η υπηρεσία Καθαριότητας υπενθυμίζει ορισμένες βασικές οδηγίες:

- Να γίνεται προσεκτικός διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μεταλλικές συσκευασίες) από τα υπόλοιπα απορρίμματα. Να φυλάσσονται στις οικίες και να απορριφθούν στους μπλε κάδους όταν ξεκινήσει η αποκομιδή, ώστε να διαφυλαχθεί η ανακύκλωσή τους . 

- Οι επιχειρήσεις, όμοια, πρέπει απαραίτητα να προβαίνουν στη δεματοποίηση των υλικών συσκευασίας και να τα αποθηκεύουν σε δικούς τους χώρους 

- Τα υπολείμματα τροφίμων ή οργανικών ουσιών θα πρέπει να συλλέγονται χωριστά από τα υπόλοιπα απορρίμματα (χαρτιά, γυαλιά, πλαστικά, κονσέρβες) και να φυλάσσονται όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι. 

- Η αποθήκευση των απορριμμάτων να γίνεται σε ανθεκτικές σακούλες, σφικτά δεμένες. Οι σακούλες που περιέχουν υπολείμματα τροφίμων δεν θα πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο, αλλά να φυλάσσονται σε δροσερό μέρος. 

- Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να μεριμνούν ώστε τα οργανικά υπολείμματα να διαχωρίζονται, να συσκευάζονται και να διατηρούνται σε χώρους δροσερούς κατά προτίμηση κλιματιζόμενους (ψυγεία), όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μέχρι πότε

Υπενθυμίζεται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τις 19 Ιουνίου 2017, με αποκλεισμούς των Δημοτικών Γκαράζ των Υπηρεσιών της Καθαριότητας σε όλους τους Δήμους της χώρας, αντιδρώντας στην απόφαση της
Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ζητώντας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις της για τους συμβασιούχους, ενώ την Πέμπτη 22 Ιουνίου θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία.