Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εν αναμονή της απόφασης του ΑΣΕΑΔ οι Ιππότες

Μπάσκετ
16 Ιουνίου 2017 / 18:26
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι πράγματι αστεία η κίνηση της ΕΣΚΑΒΔΕ να ζητήσει από τους Ιππότες την παρουσία τους ενώπιον του Δ.Σ. της Επιτροπής πρωταθλήματος

για να συζητήσουν το θέμα της καταγγελίας του ΣΚ Ιωάννινα για τα γνωστά γεγονότα που αφορούσαν τη συμμετοχή του αθλητή Εργινουσάκη στο πρωτάθλημα. Και είναι αστεία αφού η ΕΣΚΑΒΔΕ ήδη έχει βγάλει αποφάσεις, τις έχει κοινοποιήσει και έχει τιμωρήσει εξοντωτικά τους Ιππότες οι οποίοι έχουν καταφύγει στο ΑΣΕΑΔ και περιμένουν την απόφασή του.
Για όλα αυτά, οι Ιππότες με ανοικτή επιστολή τους, θέλουν να δώσουν απαντήσεις, υπενθυμίζοντας ότι κέρδισαν με τον ιδρώτα τους την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, κάτι που θέλουν να της στερήσουν κάποιοι.Στην επιστολή της κερκυραϊκής ομάδας αναφέρεται:
«Προς τι το άγχος κύριοι; Το σωματείο μας, καλείται αύριο εκ νέου να παρασταθεί ενώπιον της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΒΔΕ για να συζητηθεί, λέει, η «καταγγελία» του Σ.Κ Ιωαννίνων για τον μεταξύ μας αγώνα pay offs της 29/4/2017.
Αυτή η συνεδρίαση προκλήθηκε, λέει, από την προηγούμενη – όλως τυχαίως- επιστολή του σωματείου των Ιωαννίνων (7-6-2017) το οποίο αναρωτιέται- τάχα αφελώς- τι απέγινε με εκείνη την από 6/5/2017 καταγγελία του προς την ΕΣΚΑΒΔΕ.
Επειδή προφανώς κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και να παίζουν με τους νόμους, απαντάμε για τελευταία φορά τα εξής: Τόσο η ΕΣΚΑΒΔΕ όσο και το σωματείο των Ιωαννίνων γνωρίζουν ότι δυνάμει της από 6-5-2017 γενικής και αόριστης «καταγγελίας» του ΣΚ Ιωαννίνων (ΧΩΡΙΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ OΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ), η οποία στηρίχτηκε σε ένα ανώνυμο, ανυπόστατο και ψευδές γράμμα, εξεδόθησαν οι υπ’άριθ.3/2017 και 27/2017 αποφάσεις της ΕΣΚΑΒΔΕ, οι οποίες τιμωρούν με εξοντωτικό τρόπο την ομάδα μας. Επίσης ακυρώνουν όλους τους αγώνες των play offs στους οποίους συμμετείχε η ομάδα μας και επαναπροκηρύσσουν την διεξαγωγή play offs. Αυτή την ήδη επιβληθείσα ποινή επί της ως γενικής και αόριστης «καταγγελίας» του ΣΚ Ιωαννίνων, τη γνωρίζει καλά τόσο η ΕΣΚΑΒΔΕ όσο και τα Γιάννενα, αφού «παρεστάθησαν» μαζί, δια πληρεξουσίου δικηγόρου εξ Ιωαννίνων στην συζήτηση της προσφυγής μας, για την ακύρωση της εξοντωτικής αυτής ποινής ενώπιον του ΑΣΕΑΔ. Τι προσποιείται ότι δεν γνωρίζει λοιπόν ο ΣΚ Ιωαννίνων και η ΕΣΚΑΒΔΕ; Ότι μας αφαίρεσαν την κατάκτηση του Πρωταθλήματος; Ότι μας υποβίβασαν στην τελευταία κατηγορία;; Εμείς στην αυριανή «συζήτηση» δεν θα κάνουμε τον κόπο να παραστούμε ούτε να προβάλουμε νομικά επιχειρήματα και ενστάσεις όπως αυτό του ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥ(αν το γνωρίζουν), γιατί αυτά έχουν αξία μόνο ενώπιον Οργάνων τα οποία λειτουργούν σεβόμενα την αρχή της νομιμότητας. Κουτοπονηριές που γίνονται με σκοπό να ληφθεί μια «νέα» απόφαση επί του ίδιου θέματος, η οποία δεν θα κουβαλάει τις «αμαρτίες» της και τις παραλείψεις της προηγούμενης, δεν θα τις νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας. Η υπόθεση έχει αχθεί ενώπιον του Ανωτάτου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών, του οποίου την ετυμηγορία αναμένουμε. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν η ΕΣΚΑΒΔΕ και τα Γιάννενα, αντί να προσπαθούν με παράνομες και αντικανονικές μεθόδους να ξανασκοτώσουν το πτώμα της Κέρκυρας! Ας περιμένουμε ,λοιπόν, όλοι την απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Γιατί τέτοιο άγχος κύριοι; Με φιλικούς χαιρετισμούς από την πολύ μακρινή μπασκετική Κέρκυρα για την ΕΣΚΑΒΔΕ. Ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Μακρίδης, ο γεν. Γραμματέας, Περικλής Παντελιός».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια