Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ: Ψυχραιμία & σεβασμό στο δημοσιογραφικό λειτούργημα

Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων
15 Ιουνίου 2017 / 14:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την επίθεση από τον συγκεκριμένο συνδικαλιστή, που λειτούργησε εν θερμώ απέναντι σε εργαζόμενο δημοσιογράφο» αναφέρει η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.

«Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζουμε απερίφραστα την αναίτια επίθεση που δέχτηκε η δημοσιογράφος του START TV Κατερίνα Λάτσα από συνδικαλιστή του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων κατά τη διάρκεια κάλυψης ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με όσα η κάμερα του τηλεοπτικού συνεργείου κατέδειξε, η ρεπόρτερ υπέστη επίθεση, η οποία δεν ήταν μόνο λεκτική, αλλά έφτασε στα όρια της χειροδικίας.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εξέλιξη του περιστατικού, καθώς ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής λειτούργησε εν θερμώ απέναντι σε εργαζόμενο δημοσιογράφο χωρίς οι συνάδελφοί του να τον σταματήσουν ή και να απολογηθούν για το περιστατικό. Πολλώ δε μάλλον όταν το τηλεοπτικό συνεργείο βρέθηκε στον τόπο της κινητοποίησης του συγκεκριμένου Σωματείου για να καλύψει τις θέσεις των εκπροσώπων του.
Στην πάροδο των χρόνων, ακόμη και στη μικρή μας Κέρκυρα, δημοσιογράφοι έχουν υποστεί ύβρεις, απειλές, σπανιότερα χειροδικίες, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Η καθιέρωση της ελευθεροτυπίας δεν απέτρεψε τους ένθερμους υποστηρικτές της δικής τους “απόλυτης αλήθειας” να ασκήσουν κάθε είδους βία απέναντι σε όσους έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της ενημέρωσης της κοινής γνώμης κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Δε χρειάζεται να συνεχίσουμε να εξηγούμε τα αυτονόητα. Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να μπαίνουμε στην ουσία του περιστατικού, θεωρούμε απαράδεκτη τη συμπεριφορά συνδικαλιστή-στών απέναντι σε δημοσιογράφο κατά την εργασία του. Κάθε προσπάθεια άμεσης ή έμμεσης παρέμβασης στο δημοσιογραφικό έργο ή φίμωσης του δημοσιογραφικού λόγου αποτελεί πράξη καταδικαστέα που θυμίζει άλλες εποχές. Η ψυχραιμία κι ο σεβασμός στο δημοσιογραφικό λειτούργημα είναι υποχρέωση όλων».