Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση στη δημοσιογράφο του Start

Λεωφορειούχοι
14 Ιουνίου 2017 / 12:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ανεπίτρεπτη επίθεση που δέχτηκε από λεωφορειούχο η δημοσιογράφος Κ. Λάτσα του Start TV, που κάλυπτε διαμαρτυρία του σωματείου, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Κέρκυρας.

«Η Νέα Δημοκρατία στην μακρόχρονη παρουσία της στα πολιτικά πράγματα της χώρας υποστήριξε με σθένος την πολύπλευρη και ανεξάρτητη ενημέρωση των πολιτών ως συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας. Υποστήριξε και υποστηρίζει την ύπαρξη και λειτουργία των ανεξάρτητων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με δεδομένο ότι πρέπει να τηρούν τους κανόνες διαφάνειας, δεοντολογίας και να παρέχουν όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική πληροφόρηση.
Συγχρόνως πάντοτε πίστευε στο δικαίωμα κάθε πολίτη ή οργανωμένης ομάδας να διαμαρτύρεται αρκεί να μην προκαλεί με την συμπεριφορά της, καταστρατηγώντας τα δικαιώματα των άλλων πολιτών.

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε χτες την ανεπίτρεπτη και αναίτια επίθεση που δέχτηκε δημοσιογράφος γνωστού κερκυραϊκού καναλιού που κάλυπτε διαμαρτυρία των λεωφορειούχων. Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι στην κοινωνία μας τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές για κανένα λόγο.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την συμπεριφορά και θεωρούμε ότι δεν προάγει την δημοκρατία ούτε συνάδει με τον πολιτισμό του νησιού μας. Επιπλέον δεν προσφέρει στην ανάδειξη των αιτημάτων του συγκεκριμένου κλάδου αλλά και οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας που θέλει να διαμαρτυρηθεί και να διαδηλώσει».