Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολιτιστική εκδήλωση CulturePolis «Ο ρόλος του καλλιτέχνη στη σημερινή κοινωνία»

CulturePolis
14 Ιουνίου 2017 / 10:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η CulturePolis διοργανώνει ειδική πολιτιστική εκδήλωση – εργαστήριο ενημέρωσης, που οργανώνει στο πλαίσιο του έργου «Citizen Artist Incubator», που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ε.Ε «Δημιουργική Ευρώπη»

(Creative Europe) με επικεφαλής εταίρο την CulturePolis και εταίρους από Αυστρία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο – citizenartist.eu την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 και ώρα 20.00 στη Δημοτική  Πινακοθήκη (Κήπος του Λαού- Art Café).
Πρόγραμμα εκδήλωσης
19.30 Προσέλευση – καφές, Βιντεοπροβολές
20.00 Εισαγωγική ομιλία, Η έννοια του «Καλλιτέχνη – Πολίτη»: διεθνείς τάσεις και προοπτικές Δρ. Βασίλειος Λαοπόδης, Ιδρυτής και Πρόεδρος CulturePolis.
Κεντρική εισήγηση 
Ιστορίες για φαγητό – Μια εναλλακτική οικονομία βασισμένη σε ιστορίες        
Χριστίνα Κυριαζίδη, Εικαστικός, Δημιουργός «Ιστοριών», Βερολίνο
• Μοναδική ελληνική συμμετοχή στην 1η κατασκήνωση εκκόλαψης του έργου «Citizen Artist Incubator», Αυστρία
Συζήτηση στρογγυλού τραπεζιού: «Ο ρόλος του καλλιτέχνη στη σημερινή κοινωνία»
Ενημερωτικό σημείωμα για τα εργαστήρια
Κεντρική εισηγήτρια είναι η Χριστίνα Κυριαζίδη - μοναδική ελληνίδα καλλιτέχνις που συμμετέσχε στην 1η κατασκήνωση του έργου «Citizen Artist Incubator», η οποία θα μας μυήσει στην καινοτόμα ιδέα της «Ιστορίες για φαγητό – Μια εναλλακτική οικονομία βασισμένη σε ιστορίες". 
Η ολοκλήρωση και το κλείσιμο αυτού του έργου αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή για τη CulturePolis που εμπνεύστηκε, πίστεψε και αγκάλιασε την πρωτοποριακή ιδέα του Καλλιτέχνη - Πολίτη και την φέρνει εις πέρας παρά τις δυσκολίες αυτοχρηματοδότησης στη σημερινή συγκυρία.
Βιογραφικά στοιχεία της Χριστίνας Κυριαζίδη
Η Χριστίνα είναι ελληνίδα ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας με έδρα το Βερολίνο. Τα θεατρικά της έργα έχουν βραβευτεί, παρουσιαστεί, μεταφραστεί, εκδοθεί στην Ελλάδα, Γερμανία, Βραζιλία και Ισπανία, ενώ η ίδια έχει παρουσιάσει σαν ηθοποιός ή σκηνοθέτης παραστάσεις στην Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Πολωνία, Ιρλανδία, Αργεντινή και Βραζιλία.
Στο Βερολίνο ίδρυσε την θεατρική ομάδα Marinaio Teatro και το L.A.B. (Laboratory Actors Berlin), ενώ είναι συνιδρύτρια του διεθνούς θεατρικού φεστιβάλ KNOTS - exchange meeting of theatre groups.
Το 2016 ανέπτυξε το initiative STORY FOR FOOD, ένα μοντέλο εναλλακτικής οικονομίας βασισμένο σε ιστορίες και από τότε συλλέγει ηχογραφήσεις μη καταγεγραμμένων ιστοριών σε διαφορετικές γλώσσες.