Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όλοι μαζί για την Βρίσα!

ΕΜΠΡΟΣ
13 Ιουνίου 2017 / 11:48

ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Τα αντανακλαστικά των πολιτών στην τραγωδία της Βρίσας, αποδείχθηκαν άμεσα, με δεκάδες να τηλεφωνούν στα γραφεία του «Ε» για να εγγραφούν ως εθελοντές για να συνδράμουν στο οτιδήποτε μπορούν, των επιχειρήσεων των διασωστών και του Στρατού, ανταποκρινόμενοι και στο σχετικό κάλεσμα της τοπικής κοινότητας Βρίσας.

Αξιοσημείωτη ωστόσο ήταν και η πρωτοβουλία των ιδιοκτητών του καφέ «Deliciοus», που ενημέρωσαν χθες αργά το βράδυ για την πρωτοβουλία τους να συλλέξουν τρόφιμα και νερά, με σκοπό να διατεθούν στους κατοίκους της πληγείσας περιοχής. Με σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε», οι ιδιοκτήτες του καφέ καλούν όσους μπορούν να προσφέρουν, να το κάνουν στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 20 (πλησίον της ACS).
Κινητοποίηση υπήρξε και εκ μέρους του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λέσβου, το οποίο θέλοντας να συμπαρασταθεί στους κατοίκους του άτυχου χωριού, ανακοίνωσε τη δωρεάν μετακίνηση των κατοίκων της Βρίσας από και προς τη Μυτιλήνη για ένα μήνα.
Επιπρόσθετα, η Αερολέσχη Μυτιλήνης έθεσε το αεροπλάνο της στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας. 
Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο των "Γιατρών του Κόσμου" βρίσκεται στη Βρίσα για την παροχή ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, έχοντας ανοικτή γραμμή για όλο το 24ωρο στο υπηρεσιακό τηλέφωνο 6955665696. Άμεσα εστάλησαν ακόμα στην πληγείσα περιοχή, τόσο από τους "Γιατρούς χωρίς σύνορα" όσο και από την IRC, σκηνές, υπνόσακοι, κουβέρτες και υποστρώματα, ώστε να μείνουν οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, μετά τις καταστροφικές συνέπειες του Εγκέλαδου.
 
https://www.facebook.com/emprosnet/videos/10154830371888160/