Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο κολλεγιακό πρωτάθλημα NCAA η Ρωμαίου

Στίβος
09 Ιουνίου 2017 / 18:16
Σπύρος Πίκουλας

Το εθνικό κολεγιακό πρωτάθλημα Πανεπιστημίων (NCAA), είναι μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στις ΗΠΑ,

ξεκίνησε στις 7 και ολοκληρώνεται στις 10 Ιουνίου στο Γιουτζίν με τη συμμετοχή της Κωνσταντίνας Ρωμαίου, η οποία αγωνίζεται σήμερα.
Η Κερκυραία αργυρή Παγκοσμιονίκης πέρσι στο άλμα τριπλούν, με αυτή τη διάκρισή της έστρεψε το ενδιαφέρον των αμερικάνικων πανεπιστημίων προς αυτήν και η πρόταση του Κάνσας την ικανοποίησε, έτσι από τον Αύγουστο του 2016 βρίσκεται στις ΗΠΑ.
Στα προκριματικά των Πανεπιστημίων που έγιναν για να ξεκαθαρίσουν οι συμμετοχές στους τελικούς, η Κωνσταντίνα μπόρεσε να πλασαριστεί στη 12άδα που προκρίθηκε, μάλιστα είναι η μοναδική πρωτοετής φοιτήτρια σε αυτή τη λίστα. Θα είναι λοιπόν παρούσα στην τελική φάση της διοργάνωσης στο τριπλούν, με αρκετές πιθανότητες διάκρισης, αφού μετέχουν σπουδαίες αθλήτριες με πολύ καλύτερα ρεκόρ από την Κωνσταντίνα. Αν η αθλήτρια του Κερκυραϊκού μπορέσει να πλησιάσει το ατομικό της ρεκόρ (13.55μ.) έχει τύχη να μπει στην εξάδα με ότι αυτό συνεπάγεται. Θα είναι μια καλή παρακαταθήκη για το μέλλον της. Βέβαια σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες θα έρθει και στην Ελλάδα να αγωνιστεί και για τον Κερκυραϊκό, στο Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα την ερχόμενη βδομάδα, γι’ αυτό σίγουρα το καλοκαίρι θα είναι στις υποχρεώσεις της Εθνικής μας ομάδας.
Να σημειώσουμε ότι στους αγώνες του Γιουτζίν θα υπάρχουν ακόμα τρείς Έλληνες, ο Γιάννης Κυριαζής, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διοργάνωσης, στον ακοντισμό, η Τατιάνα Γκούσιν, που ξεπέρασε φέτος το 1,88 μ. στο ύψος και η Σταματία Σκαρβέλη στη σφυροβολία, με στόχο να βελτιώσει το 65,26 μ. που σημείωσε τέλη Απριλίου. 
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια