Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πιο κοντά στην πόλη της Κέρκυρας τα πορθμεία!

Φέρι-μπόουτ
09 Ιουνίου 2017 / 12:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η διευθέτηση της ηλεκτροδότησης του υπήνεμου προβλήτα (απέναντι από την ΒΡ) στο λιμάνι έφερε ένα βήμα πιο κοντά την οριστική μεθόρμιση εκεί των πορθμείων της γραμμής Κερκύρας - Ηγουμενίτσας.

Η διοίκηση του Λιμανιού έχει κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένη γι αυτήν την εξέλιξη, που πρακτικά σημαίνει ότι θα ηλεκτροδοτηθεί ο προβλήτας από τον πλησιέστερο σταθμό μέσης τάσης, διότι επιτυγχάνει οικονομία κλίμακας, έναντι της μεγάλης δαπάνης, που θα απαιτούνταν εφόσον γινόταν εγκατάσταση νέας γραμμής μεταφοράς, από τη μια άκρη του ΟΛΚΕ στην άλλη!
Τώρα σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύντα σύμβουλο του Οργανισμού, Σπύρο Στεφανίδη, απομένει η τελική εκταμίευση για την αποπληρωμή και των τελευταίων λογαριασμών του υποέργου, κάποια ακόμα μερεμέτια και έτσι η απόδοση του προβλήτα σε λειτουργία.

Βεβαίως για να μεταφερθεί η πορθμειακή γραμμή εκεί, εγγύτερα δηλ. στην πόλη, απαιτείται και η ολοκλήρωση της εργολαβίας αποπεράτωσης της νέας περίφραξης και κυρίως της ανατολικής πύλης του Λιμανιού, που τόσο μας απασχόλησε μαζί με τον θρυλικό πλέον κόμβο. Τα νέα εκδοτήρια περιμένουν στη βεράντα του λιμενικού σταθμού, έτοιμα να εγκατασταθούν. Ο εργολάβος θα είναι ξανά πίσω τη Δευτέρα να τελειώσει το έργο. Στον Οργανισμό είναι αισιόδοξοι.

Έτσι κλείνει μια ακόμα εκκρεμότητα του ΟΛΚΕ και θα ανακουφισθούν οι πεζοί επιβάτες από Ηγουμενίτσα, που τώρα υποχρεώνονται χειμώνα - καλοκαίρι να σέρνουν τα μπαγκάζια τους από την καρδιά του Μαντουκιού στην πόλη. Ενώ μ' αυτόν τον τρόπο διακρίνεται η εσωτερική κίνηση από 'κείνη των επιβατών κρουαζιεροπλοίων και των άλλων πλόων, γεγονός που επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση τους.