Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών: Προλαβαίνουμε τις καλοκαιρινές παραστάσεις

Μον-Ρεπό
08 Ιουνίου 2017 / 10:55

Δείτε το βίντεο από τις εργασίες επισκευής και αποκατάστασης του Θεάτρου «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον-Ρεπό.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μέσα Ιουλίου θα είναι έτοιμο το «Ρένα Βλαχοπουλου» να φιλοξενήσει παραστάσεις, καθώς οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο βδομάδες και έχουν προχωρήσει αρκετά. Αυτό βεβαιώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσίων Νίκος Αναστασόπουλος, ο οποίος εκτιμά ότι η εργολαβία θα εξελιχθεί ομαλά και θα ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών. Να σημειωθεί ότι το έργο επισκευής του  θεάτρου ήταν αρχικού προϋπολογισμού 83.000 ευρώ, ενώ με την έκπτωση, το ποσό της σύμβασης μειώθηκε στις 51.602,15 ευρώ.



Αν και «με την ψυχή στο στόμα», το παρήγορο είναι ότι το θέατρο θα ξαναλειτουργήσει, μετά τα παρατράγουδα του περασμένου καλοκαιριού, που κρίθηκε ακατάλληλο να φιλοξενήσει παραστάσεις και το νησί έμεινε ουσιαστικά χωρίς θερινή θεατρική στέγη.

Οι παρεμβάσεις είναι επικεντρωμένες κυρίως στην αποκατάσταση του συστήματος κερκίδων με αντικατάσταση όλων των πατημάτων και τοποθέτηση 638 καθισμάτων, αντικατάσταση δαπέδου σκηνής, διαμόρφωση τμήματος σε συγκρότημα κοινοχρήστων W.C. ανδρών και γυναικών, καθώς επίσης και  αντικατάσταση της καμπίνας ελέγχου ήχου και  φωτισμού και των αποδυτηρίων των καλλιτεχνών.