Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πίστη στις δυνάμεις σας και νηφαλιότητα» εύχονται στα παιδιά για τις Πανελλαδικές

Πανελλαδικές 2017
06 Ιουνίου 2017 / 13:21

Μηνύματα εμψύχωσης και συμπαράστασης από το Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο και τους κυβερνητικούς βουλευτές Φωτεινή Βάκη και Κώστα Παυλίδη.

Μήνυμα του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων
«Ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων θα ήθελα να ευχηθώ στον καθένα σας χωριστά Καλή Επιτυχία και Καλή Δύναμη!
 Οι εξετάσεις, αυτές, είναι από τις πρώτες «μάχες», που καλείστε να δώσετε στην ζωή σας αλλά είναι και η αφετηρία για να θέσετε νέους στόχους και να ξεκινήσετε νέες προσπάθειες.
 Εύχομαι να ανταμειφθούν οι κόποι και οι προσπάθειες σας, και οι πανελλαδικές να σας ανοίξουν ένα δρόμο ζωής όπως τον ονειρεύεστε.
Ταυτοχρόνως, θέλω να τονίσω πως η δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων, η δυσκολότερη ίσως στη μέχρι τώρα ζωή σας, δε θα είναι και η σημαντικότερη. Όπως και οι ίδιοι θα διαπιστώσετε, οι αγώνες και οι ευκαιρίες στο ταξίδι της ζωής είναι συνεχείς.

Στον αγώνα αυτό είχατε συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες τους γονείς σας, που δεδομένων των δύσκολων οικονομικών συγκυριών της εποχής μας, στήριξαν με θυσίες την προσπάθεια σας, αλλά και τους καθηγητές σας. Μήνυμα συμπαράστασης λοιπόν θα ήθελα να απευθύνω και στους ίδιους, που αγωνιούν μαζί σας και ταυτίζονται με τις προσπάθειές σας.
 
Με πίστη στις δυνάμεις σας και νηφαλιότητα θα αντιμετωπίσετε και αυτό το στοίχημα, που δεν είναι η κατάληξη, αλλά η αρχή μιας σπουδαίας διαδρομής. Γιατί η Παιδεία είναι μια συνεχής διαδικασία ανάπτυξης και καλλιέργειας της προσωπικότητάς σας και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι ένα σταυροδρόμι για την οριοθέτηση νέων στόχων και το ξεκίνημα νέων προσπαθειών.
 
Σε αυτό το ταξίδι, εύχομαι να ανακαλύψετε την αξία και τη δύναμη της γνώσης, καθώς και της πίστης στον εαυτό σας και στα όνειρά σας.
Καλή σας επιτυχία,  ο Δήμαρχος Κέρκυρας»

Μήνυμα Φ. Βάκη για τις πανελλαδικές εξετάσεις: Ευχές για ένα εκπαιδευτικό μέλλον γεμάτο με αγάπη και δίψα για τη γνώση
Τις θερμότερες ευχές της για καλή επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν σήμερα εκφράζει προς τους τελειόφοιτους μαθητές και μαθήτριες Λυκείου η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη.
 
Το μήνυμα της Φωτεινής Βάκη:
 
«Σήμερα ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα ήθελα να ευχηθώ στους υποψηφίους και υποψήφιες καλή επιτυχία, ψυχραιμία και νηφαλιότητα.
Η συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι κατά γενική ομολογία μία ψυχοφθόρος διαδικασία για τους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες αλλά και για τις οικογένειές τους. Όμως, η επιτυχία ή αποτυχία στις εξετάσεις δεν κρίνει τα πάντα ούτε προδιαγράφει το μέλλον της ενήλικής ζωής τους.
Εύχομαι η εκπαιδευτική τους διαδρομή ως ενήλικες να είναι γεμάτη με αγάπη για το αντικείμενο σπουδών τους και διαρκή δίψα για γνώση.
Καλή Επιτυχία.»
 
 
Μήνυμα βουλευτή Κ. Παυλίδη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις
 
Με την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, εύχομαι στους υποψήφιους μαθητές και μαθήτριες του Νομού μας να έχουν επιτυχία σ’ αυτήν τη φάση του εκπαιδευτικού τους βίου.
Συμμερίζομαι την αγωνία των νέων που κόπιασαν σε όλο τον μέχρι τώρα εκπαιδευτικό τους βίο, ιδιαίτερα τη χρονιά που πέρασε, οι οποίοι από σήμερα δίνουν τον αγώνα τους για να κατακτήσουν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ταυτόχρονα συμμερίζομαι την αγωνία και των οικογενειών τους που μοιράζονται τα ίδια συναισθήματα, αλλά και των εκπαιδευτικών που συνεργάστηκαν με τους μαθητές τους για να αποδώσουν το καλύτερο δυνατό.
Εύχομαι οι προσπάθειες των υποψηφίων να ανταμειφθούν, με προσήλωση στον στόχο και με ψυχραιμία ώστε να αποβάλουν το υπερβολικό άγχος. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσουν ότι το μέλλον τους δεν κρίνεται αποκλειστικά από την έκβαση της συγκεκριμένης διαδικασίας, που είναι μεν σημαντική όχι όμως καθοριστική για τη μετέπειτα ζωή τους.
Το σημαντικότερο είναι, κι αυτό αποτελεί χρέος της Πολιτείας, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα επιτρέψουν στους νέους και στις νέες του τόπου μας να αποκατασταθούν επαγγελματικά με την ολοκλήρωση των σπουδών τους και μάλιστα μέσα στο δυσμενές περιβάλλον της οικονομικής κρίσης.
Οι προσπάθειές μας θα συνεχίσουν να κατευθύνονται στην πραγμάτωση του απώτερου στόχου που είναι η διαμόρφωση ενός βαθιά δημοκρατικού δημόσιου και δωρεάν εκπαιδευτικού συστήματος, κι ενός Σχολείου σύγχρονου, με ελεύθερη πρόσβαση, που θα προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα  δημιουργικής γνώσης και κριτικής σκέψης.